Esports 27/07/2011

El Barça torna a una final

Isaac Lluch
2 min
El Barça torna a una final

MUNIC.Dinou de maig del 2012. Allianz Arena, Munic. Final de la Champions League. Augurar que el Barça serà on ahir va donar una mica més de lluentor a la pretemporada no és de mal gust però sí de mal judici: a aquestes altures no hi ha cap pista, més enllà de la fe en l'equip blaugrana, per pronosticar que els de Guardiola podran defensar el seu títol de campió d'Europa al mateix escenari on 298 dies abans tot just derrotaven als penals l'Internacional de Porto Alegre per classificar-se per a la final del torneig amistós Audi Cup, que disputaran aquest vespre contra el Bayern, que ahir, al seu torn, es va desfer del Milan (1-1, i 4-2 als penals).

Amb el primer amistós a Croàcia carregat a les cames es podria dir que el Barça va tenir ahir el primer test de cert nivell davant d'un rival que no fa pas gaire (2006) li va prendre la Copa Intercontinental i que, tot i viatjar a Baviera amb baixes importants, és dels millors blocs del continent sud-americà. L'escenari, espectacular, amb les entrades exhaurides des de fa dies, va exigir del Barcelona el rendiment que es mereix el respecte que s'ha guanyat amb deu títols en tres anys.

El públic bavarès, també de paladar molt fi, va celebrar que sense que l'equip blaugrana estigués en plenitud, ni d'efectius ni de forma, fos un campió reconeixible per la seva aposta de joc.

Tot i això, treure grans conclusions del segon partit de pretemporada és gairebé tan audaç com, tornem-hi, aventurar que el Barça tornarà a Munic el 19 de maig. Ara tot just és temps de recuperar efectius, tonificar músculs, polir defectes i greixar la maquinària. Tot alhora.

Que el Barça juga de memòria és una evidència, jugui qui jugui, per molt que ahir tot just acabessin el partit cinc futbolistes del primer equip. Iniesta i Thiago van garantir el toc a la primera part. En plena fase de mecanització de moviments, el Barça va mostrar una creativitat de laboratori. La jugada més sorprenent va ser la més assajada als entrenaments. No aquest estiu, sinó l'any passat. Avantatges d'un equip que fa temps que es coneix. En una falta a la vora de l'àrea, en comptes de xutar a peu parat, Iniesta, Busquets i Thiago van triangular perquè l'hispanobrasiler es plantés sol davant del porter i fes el gol. En rigor, una jugada d'estratègia que ja va assajar el Barça a Wembley i que no va acabar de sortir bé per ben poc.

El Barça va teixir bé el joc, i Guardiola va estar molt pendent de corregir especialment els joves Cuenca i Riverola. L'afició del Bayern en alguns moments va aplaudir més el joc de combinació blaugrana que, per exemple, un remat al pal d'Afellay.

La corpulència del davanter Leandro Damião i la vigorositat de Tinga van crear problemes a un Barça encara tou i amb molta canalla del B al camp. Al gol de l'empat de Nei va respondre diligent Dos Santos. Però poc abans del final, Leandro va empatar després d'un còrner i tot es va decidir en la tanda de penals. El Barça no se'n vol perdre ni una, de final. Ni tan sols les amistoses.

stats