FUTBOL FEMENÍ
Esports 16/04/2012

El Barça venç per la mínima i té la Lliga a l'abast

El Barça consolida el seu lideratge a la Primera Divisió femenina, després de vèncer ahir per la mínima en el derbi contra l'Estartit (1-0) i aprofitar l'empat de l'Athletic contra el Llevant (1-1) per ampliar a sis punts l'avantatge sobre el conjunt Els dos equips encara s'han d'enfrontar a Lezama, però les noies de Xavi Llorens fan un pas endavant per aconseguir el títol. Un solitari gol de Míriam Diéguez al minut 52 (el gol 100 del Barça en lliga) va permetre a les noies de Xavi Llorens endur-se el triomf en un partit que a les blaugranes se'ls va complicar molt més del que havien previst. En el Llevant-Athletic Alexia va avançar les valencianes però poc abans del descans l'Athletic, a través de Murua, va aconseguir l'empat. Per la banda de les locals, els bons resultats de la jornada a la zona baixa van afavorir l'Estartit, que segueix fora dels llocs de descens amb 23 punts malgrat haver perdut. Les derrotes del València, el Màlaga i el Lagunak mantenen l'equip de Rafel Gil en 13a posició.

En l'altre partit amb representació catalana jugat ahir (l'Espanyol havia derrotat el Rayo per 1-3 divendres), el Sant Gabriel va golejar a casa per 4-0 el dèbil Reocín Racing, cuer de la categoria. Marta Cubí va obrir el marcador al minut 13 i Haley va encarrilar el triomf minuts després, que hauria pogut ser encara més gran si Alba no hagués fallat un penal. A la represa, Marta Villagrasa va fer el tercer i, novament la nord-americana Haley, va marcar el 4-0 final en un bon partit de les noies de Pedro Martín davant un dels rivals de la zona baixa de la classificació.