SEGONA DIVISIÓ
Esports 16/08/2012

El Barça B debuta al Mini davant un favorit per pujar a Primera

L'equip d'Eusebio no podrà disposar dels lesionats Kiko Femenía, Ayala i Edgar Ié

Efe
2 min

BarcelonaEl renovat Barcelona B d'Eusebio Sacristán dona al seu estadi el tret de sortida a la Lliga contra l'Almeria, equip que es va quedar a les portes de l'ascens en el curs anterior i que afronta el gran repte de pujar.

Molts canvis per a un mateix objectiu, el de la permanència d'un filial que no deixa d'injectar jugadors al primer equip. Els ascensos de Montoya, Bartra, Muniesa i Dos Santos, a més de les baixes d'Armando, Carmona, Rosell i Miño, han obligat el tècnic blaugrana a insuflar aire fresc al vestidor amb fins a catorze cares noves.

A les incorporacions de l'argentí Sergio Araujo (Boca), els portuguesos Ié i Cá (Sporting Portugal), els experimentats Luis Alberto (Sevilla), Juste (Nàstic Tarragona) i Lombán (Xerez) i la jove promesa Joan Ángel Román (Manchester City), se'ls han sumat fins a set talents del juvenil A, amb l'ariet camerunès Jean Marie Dongou al capdavant, que la temporada passada ja va deixar l'empremta dels seus gols a Segona.

Tots ells guiats pels prematurs líders Gerard Deulofeu (1994) i Rafinha Alcàntara (1993), les grans atraccions d'aquest filial i dos dels del planter amb més projecció de futur de La Masia, a més de Sergi Roberto i Tello, que aniran alternant les seves aparicions entre el Miniestadi i el primer equip.

Precisament, aquests dos jugadors no seran amb el filial en l'arrencada de la lliga, així com tampoc Kiko Femenía i Sergi Ayala, amb molèsties al turmell, i el defensa Edgar Ié, que estarà tres mesos de baixa i no podrà ajudar el seu nou equip a continuar amb les bones sensacions de la pretemporada, que es va saldar amb dues victòries i dos empats contra el Palamós (0-2), Logronyès (1-1), Huddersfield (0-2) i Bolton (2-2).

S'enfrontarà a una UD Almeria amb una plantilla molt renovada, que buscarà a Barcelona un triomf que li faci marcar des de l'inici el camí cap a la Primera divisió, objectiu de l'equip andalús per a la campanya 2012-2013. Així, el conjunt d'Almeria, amb la direcció tècnica de Javi García, afronta aquesta nova temporada amb l'absència d'homes importants com Carlos García, Acasiete, Jakobsen, Goitom i Bernardello, a més de l'"etern capità" Ortiz Bernal.

L'Almeria disposa d'un equip que ha guanyat en gol amb l'arribada del brasiler Charles, ex del Còrdova, i en experiència, amb l'arribada en defensa de l'exmadridista Álvaro Mejía i al centre del camp amb l'experiència i un centre del camp de l'exgetafenc Javi Casquero.

Alineacions probables:

Barcelona B: Oier; Balliu, Sergi Gómez, Lombán, Planas; Cá, Espinosa, Rafinha; Lobato, Araujo i Deulofeu.

UD Almeria: Esteban; Rafita, Álvaro Mejía, Pellerano, Christian; Verza, Casquero; Aarón, Soriano, Charles; i Leo Ulloa.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (col·legi aragonès).

Estadi: Miniestadi.

Hora: 19.00.

stats