LLIGA DE CAMPIONS
Esports 19/05/2012

El Bayern pot fer història a casa seva davant un Chelsea envalentit

Natalia Arroyo
2 min
Arjen Robben, ara al Bayern Munic, busca guanyar la seva primera Champions contra el seu exequip, el Chelsea.

Abans de les semifinals ningú els esperava sentint l'himne de la Champions en la final que es disputarà aquesta nit a l'Allianz Arena de Munic (20.45 h / TV3 i La1). El Bayern Munic i el Chelsea estaven destinats a veure la final europea des de casa perquè estaven destinats a no superar les eliminatòries contra el Reial Madrid i el Barça, els grans favorits de la competició i els que havien de ser els protagonistes de la finalíssima que s'imaginava la UEFA. El futbol i la sort, però, han volgut que siguin els alemanys i els anglesos els que es disputin avui la corona europea.

Un veterà i un debutant

El tècnic dels bavaresos, Jupp Heynckes, va començar la seva primera etapa a la banqueta del Bayern Munic el 1987, quan Roberto di Matteo, entrenador dels blues, ni tan sols havia debutat com a futbolista professional. Ho va fer un any després, a les files de l'equip suís del Schaffhausen. Heynckes afronta ara la seva tercera etapa dirigint el Bayern, mentre que Di Matteo, substitut d'emergència de Villas-Boas, encara no sap si Abramòvitx li oferirà seguir entrenant el Chelsea quan s'acabi la temporada. Ara tots dos tècnics es veuran les cares en un duel que ha guanyat pes tàctic per culpa de les moltes sancions que condicionen les alineacions d'un i altre equip.

El Bayern té tres titulars sancionats: el central Badstuber, el lateral esquerre Alaba i el mig centre Luiz Gustavo. Això obligarà Heynckes a reconstruir l'engranatge defensiu amb l'ucraïnès Tymoshchuk a l'eix i l'alemany Diego Contento a la banda. Toni Kroos i Schweinsteiger s'hauran de repartir funcions de contenció al doble pivot i Thomas Müller saltarà a la mitja punta.

D'altra banda, el Chelsea perd Terry, Ivanovic, Meireles i Ramires. Di Matteo haurà de completar la línia defensiva amb Bosingwa i la parella de centrals David Luiz i Cahill, malgrat que amb prou feines s'han entrenat en els últims dies després de recuperar-se de les seves lesions. Sense Ramires, la banda serà per a Kalou, i Essien farà de Meireles.

stats