PRIMERA DIVISIÓ
Esports 22/04/2012

El València recupera part del crèdit perdut i goleja el Betis a Mestalla (4-0)

Pas endavant del València per fer-se amb la tercera posició després de golejar un Betis que acaba amb 9 jugadors

ValènciaLes bones notícies van ser per al València, que després de dues derrotes consecutives i doloroses va tenir en la titularitat de Sergio Canales una de les claus de la seva millora. Un altre aspecte positiu va ser la injecció de moral que va suposar el partit amb vista a la volta de la'Europa League de dijous contra l'Atlètic de Madrid. Les claus del triomf local van ser la seva millora defensiva, la creativitat de Canales amb el suport de Parejo, la capacitat per gestionar l'avantatge en el marcador i la superioritat numèrica de la mitja hora final.

Els xiulets de l'afició a l'inici del partit el València els va neutralitzar amb el 1-0, en una jugada de Parejo, Jonas i Soldado que va finalitzar Jonas davant la sortida de Fabricio en el sisè minut de joc. No va ser el gol un presagi ni de bon futbol, ni d'un partit electritzant. Cap dels dos equips va estar a un bon nivell i els minuts van anar passant sense que el València donés signes de voler aprofitar l'avantatge per ampliar el compte, ni el Betis es va tornar boig darrere de la igualada.

Mentre els homes d'Unai Emery els costava aproximar-se a la porteria de Fabricio tot i desbordar en diverses ocasions per la banda, el Betis es va limitar a portar la pilota, però amb poca arribada a la meta de Guaita i amb diversos pilotes bombades i fàcils pel porter local. Avançaven els minuts i poc passava. Per als locals la millor notícia va ser que no van aparèixer els nervis i imprecisions freqüents quan l'equip s'avança al marcador. Per al conjunt de Pepe Mel va ser positiu que el rival no li creés excessiu perill. Així, la trobada va arribar als minuts previs al descans sense més novetat que una pilota de Canales enviada al pal (m.43) i un xut de Beñat (m.45) que va aturar Guaita.

Poc va canviar la dinàmica del partit després del descans. Només un gol ben anul · lat a Rami, que va rematar en fora de joc una falta llançada per Soldado, fins que al minut 58 va ser expulsat Dorado. La falta que va cometre sobre Feghouli va ser clara i com a últim defensor va haver de ser expulsat, encara que el jugador del València va iniciar l'acció en una posició dubtosa.

L'escenari va canviar. El partit es va posar de cara al València, que poc després, en una jugada iniciada per Canales, va marcar el 2-0 per mitjà de Feghouli. Amb un 2-0 en contra i un home menys, el Betis amb prou feines li van quedar escletxes per l'èpica, mentre que el València va trobar espais per al contraatac i, sobretot, va poder jugar amb comoditat, tot i conseqüència de l'excés de confiança va ser una jugada en la qual Parejo va perdre la pilota i Beñat va poder marcar (m.76). Soldado i Piatti van fer el 3-0 i el 40 els minuts finals d'un partit en què poques conclusions positives pot treure el Betis i en el qual el València ha pogut respirar després d'uns dies difícils.

- Fitxa tècnica:

4 - València: Guaita, Barragán, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba, Albelda (Maduro, m.79), Parejo, Feghouli (Piatti, m.73), Canales (Bernat, m.81), Jonas i Soldado.

0 - Betis: Fabricio, Nelson, Paulao, Dorado, Nacho, Cañas, Beñat, Johnatan Pereira (Amaya, m.61), Jefferson Montero (Salva Sevilla, m.64), Roque Santacruz (Jorge Molina, m.71) i Rubén Castro.

Gols: 1-0, m.6: Jonas. 2-0, m.63: Feghouli. 3-0, m.86: Soldado. 4-0, m.88: Piatti.

Àrbitre: Muñiz Fernández (col·legi asturià). Va amonestar pel València a Albelda i Ricardo Costa i pel Betis a Cañas i Beñat. Va expulsar amb vermella directa a Dorado (m.58) per fer caure Feghouli com a últim defensor i Jorge Molina (m.88) per protestar.