EL DERBI DE BARCELONA
Esports 08/05/2011

Bielsa, el nexe d'unió entre Guardiola i Pochettino

Toni Padilla
2 min
Després del seu periple amb la selecció xilena, actualment Marcelo Bielsa no entrena cap equip.

AMauricio Pochettino el van despertar els seus pares. Tenia 13 anys i eren les dues de la matinada d'un dia feiner. El nen, endormiscat, no entenia res. El van portar al menjador i s'hi va trobar dos senyors que el van mirar de dalt a baix, comentant entre ells admirats: "Has vist quina planta de futbolista que té?". Qui ho deia era Marcelo Bielsa. Sense saber-ho, la vida d'aquell nen estava canviant.

Aquell dia, Marcelo Bielsa va fitxar l'actual tècnic de l'Espanyol per a les categories inferiors del Newell's Old Boys. Bielsa i el seu germà seguien el jugador des de feia temps, però quan van saber que altres clubs també l'havien descobert van decidir fitxar-lo a les dues de la matinada. Poc anys més tard, el mateix Bielsa el feia debutar a primera divisió amb només 16 anys.

L'amic de Guardiola

El Loco, tècnic admirat i odiat a l'Argentina, és un professional metòdic, obsessiu, que ha impressionat moltes persones. Bielsa, que sona amb força per ser el nou tècnic del Sevilla, va marcar la trajectòria d'un Pochettino que sempre s'ha declarat "bielsista". Un altre tècnic que va conèixer Bielsa i que va aprendre a respectar-lo és Pep Guardiola. El Loco uneix dos tècnics malalts de futbol que es respecten tot i que treballen a entitats amb poques coses en comú. Guardiola sempre ha parlat bé de Pochettino. I l'argentí ha dit que admira el joc del Barça i s'ha mostrat crític amb Mourinho.

Si Bielsa va entrar en la vida de Pochettino un dia de matinada, Guardiola i el qui va ser seleccionador argentí el 2002 i xilè el 2010 es van conèixer per l'interès del tècnic de Santpedor. El 2002, quan l'Argentina de Bielsa era favorita per guanyar el Mundial i no va passar de la primera fase, Guardiola va escriure que es quedava "amb el joc de l'Argentina". Fa un any, en roda de premsa el definia com "el meu amic". Perquè Guardiola el va voler conèixer abans que fos escollit per entrenar el filial del Barça a Tercera Divisió i, plegats, van poder parlar hores i hores sobre futbol.

Romàntics en una època resultadista, Guardiola i Pochettino fan camí amb els pensaments de Bielsa presents a la seva biblioteca. És un dels nexes d'unió entre tres autèntics malats del futbol.

stats