Esports 03/06/2011

Bojan marca terreny per evitar ser traspassat

Toni Padilla
3 min
Bojan Krkic condueix la pilota durant l'últim partit de Lliga al Camp Nou, contra el Dépor.

Barcelona.La directiva de Sandro Rosell està ben decidida a reforçar l'equip de cara a la propera temporada i poder oferir en la mesura que sigui possible tot el que li demani Pep Guardiola. Conscient que això significa una gran inversió econòmica, el Barça treballa diferents vies per tal de poder fitxar. I una d'aquestes vies és vendre o cedir futbolistes joves de la casa que fins ara no han gaudit de gaire protagonisme. El cas més clar és el de Thiago Alcántara, però el nom de Bojan Krkic també ha sonat per formar part d'operacions i rebaixar el preu de fitxatges com el de Giuseppe Rossi.

El davanter italià val uns 30 milions d'euros i el seu club, el Vila-real, no sembla disposat a rebaixar ni un cèntim el preu. Una opció que agradaria al club entrenat per Juan Carlos Garrido, però, seria obtenir a canvi un reforç interessant, com el de Thiago o Bojan. De fet, Bojan i Rossi són davanters, i per això sona amb tanta força el nom del jugador de Linyola des de Vila-real.

Andoni Zubizarreta té previst reunir-se tard o d'hora amb el representant del jugador, Ramon Sostres, per valorar quina és la millor opció. El Barça prioritza la sortida de jugadors com Thiago o el golejador del filial Jonathan Soriano, però si hi ha una bona oferta (de traspàs o de formar part d'una operació d'intercanvi), també la defensaria. De fet, el director esportiu del club es va reunir amb José Luis Pérez Caminero, el seu homònim de l'Atlètic de Madrid, per parlar d'algun possible tracte per aconseguir alguna de les joves perles blaugranes. Algunes filtracions van barrejar-hi també el nom del Kun Agüero i Seydou Keita, però el Barça no està interessat ni en una opció ni en l'altra.

Des de la concentració de la selecció estatal sub-21, Bojan va voler deixar clar que no està disposat a marxar i que vol seguir al Barça. Contundent, va afirmar que ell no és aquí per "abaratir el fitxatge de ningú". "L'única cosa important és que en cap cas seré moneda de canvi -va dir-. Sóc jugador del Barça. El meu objectiu i la meva il·lusió és quedar-me i jugar sempre en aquest club". El davanter de Linyola, de fet, va afirmar que no estava preocupat per la manca de minuts que ha patit últimament, en especial a Wembley: "Tots els jugadors volen tenir minuts, però no va poder ser i l'important és que vam guanyar la Champions. Sóc jove, viuré més finals".

Bojan, en el seu moment, ja va rebutjar la possibilitat de marxar cedit, i quan va arribar Josep Guardiola al filial va preferir seguir jugant com fos al primer equip, amb el qual havia debutat quan Frank Rijkaard n'era el tècnic. El de Linyola sempre ha tingut clar que el seu lloc és al Camp Nou i ahir es va encarregar de marcar el territori davant de les informacions que el situaven com a moneda de canvi en traspassos cars.

El fitxatge de Rossi, doncs, es complica una mica més si Bojan no vol formar part de la jugada, ja que el Vila-real no vol cedir en la seva demanda de trenta milions d'euros pel davanter internacional italià. L'acord entre el Barça i el jugador és gairebé total, però el Vila-real només acceptarà perdre un dels seus millors jugadors si s'omple les butxaques de diners.

Andrada, gairebé al sac

Qui podria firmar la setmana vinent és el jove porter argentí Esteban Andrada, de 20 anys. Ahir, el porter del Lanús, un dels aspirants a guanyar la lliga argentina, va reconèixer a Ona fm que la setmana que ve podria signar el contracte. El porter sub-21 de la selecció argentina arribaria per jugar amb el filial i anar convocat de tant en tant amb el primer equip. La idea és que s'adapti "en un any o any i mig".

stats