INTERNACIONAL
Esports 12/05/2012

El Borussia Dortmund goleja el Bayern a la final de la Copa alemanya (5-2)

Amb tres gols de Robert Lewandovski, el Borussia de Dortmund ha aconseguit el primer doblet de la seva història

Els jugadors del Borussia de Dortmund, celebrant la copa alemanya

BerlinA la final de Berlín ja es va veure des dels primers minuts que el Borussia Dortmund s'ha convertit en una espècie de maledicció per al Bayern, que venia en actitud de revenja. Al minut 4 la ràbia del Bayern va haver d'augmentar quan, després d'una pèrdua de pilota dels bavaresos molt a prop de l'àrea, es va produir el primer gol del Dortmund. L'autor va ser Shinji Kagawa, que va marcar sense dificultats després de rebre un centre del polonès Jakub 'Kuba' Blaszczykowski, amb una defensa bavaresa completament desordenada.

El Dortmund havia arribat al partit amb aquesta barreja d'humilitat i desvergonyiment amb què ha dominat la Bundesliga en les últimes dues temporades i el gol li donava encara més confiança per fer el seu futbol, basat en una pressió asfixiant a tot el camp i en joc vertical i ràpid quan està en possessió de la pilota. El Bayern tenia pocs espais i sovint havia de fer pilotades llargues buscant Mario Gómez. En una d'aquestes ocasions, en el minut 8, Gómez va estar a punt de marcar però va perdre per mil·límetres el mà a mà amb el porter Roman Weidenfelle.

En el segon duel entre Gómez i Weidenfeller, el meta del Dortmund, no va arribar a la pilota sinó al peu del davanter bavarès, davant la qual cosa l'àrbitre central, Peter Gagelmann, va xiular penal. Arjen Robben, que havia fallat un penal en el partit en el qual el Bayern va haver de donar per perduda la Bundesliga davant el Dortmund, va assumir el cobrament. Aquesta vegada la història no es va repetir i l'holandès va marcar. Gómez, després d'una pèrdua de pilota de la defensa del Dortmund, va tenir, en el 29, una bona oportunitat per posar en avantatge el Bayern, però va rematar per sobre de la porteria.

El Bayern havia començat a jugar millor però la maledicció el perseguia i en el 41 el Dortmund va tornar a marxar en avantatge quan Mats Hummels va fer el segon convertint un penal que es va generar en una falta de Holger Badstuber contra Kevin Grosskreutz. Abans que els equips se n'anessin al descans, les coses es van posar encara més difícils per al Bayern quan el polonès Robert Lewandowski va marcar el tercer després d'una gran passada de Kagawa en el 45.

En el segon temps, el Bayern va sortir en actitud de buscar la remuntada i va aconseguir posar la pilota en la meitat contrària però a costa de donar al Dortmund molts espais per al contraatac. En un d'ells, conduït per Kagawa, va arribar el quart, en el minut 58, altra vegada a través de Lewandowski. Amb el 4-1 en contra el Bayern va tractar de treure tota la casta per no deixar-se massacrar, mentre que el Dortmund va començar a divertir-se i a donar-se luxes sentint que la fortuna estava del seu costat.

La sensació que hi havia, per al Bayern, una maledicció en l'ambient va tornar a sentir-se en el minut 68, quan Mario Gómez, des d'una posició excel·lent, va rematar de cap contra el travesser. No obstant això, el Bayern no es va entregar i en el descompte va arribar el gol, en una jugada individual de Franck Ribery que el francès mateix es va encarregar de culminar amb una rematada d'esquerra que va anar al fons de la xarxa. Si hi va haver esperances de remuntada, aquestes van durar poc. El 81 Lewandowski va fer el cinquè, coronant la millor temporada de la història del Dortmund.

- Fitxa tècnica:

5 - Borussia Dortmund: Weidenfeller (Langerak, 35); Piszczek, Hummels, Subotic, Schmelzer; Kehl, Gundogan; Blaszczykowski (Perisic, 82), Kagawa (Bender, 80), Grosskreutz, i Lewandowski.

2 - Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba (Content, 69); Schweinsteiger, Luiz Gustavo (Muler, 46); Robben, Kroos, Ribery, i Gómez.

Gols: 1-0 (min 3, Kagawa), 1-1 (min 25, Robben de penal), 2-1 (min 41, Hummels de penal), 3-1 (min 45, Lewandowski), 4-1 (min 58, Lewandowski), 4-2 (min 76, Ribery), 5-2 (min 81, Lewandowski).

Àrbitre: Peter Gagelmann amonestar Weidenfeller, Badstuber, Schweinsteiger, Hummels, Gómez.