EL FUTUR DEL BARÇA, SEGONS GUARDIOLA
Esports 28/01/2011

Amb Busquets renovat, l'equip de gala té corda per estona

Sergio Busquets va rubricar ahir un acord de la setmana passada amb el qual les peces importants del Barça actual estan assegurades per temps. Abidal serà el següent a fer-ho. Només Alves trontolla.

Albert Solé
2 min
Sergio Busquets s'abraça a Leo Messi en un dels partits de la Lliga  de Campions d'aquesta temporada.

Barcelona.En un món com el del futbol d'alta competició, pensar que els jugadors puguin treballar amb contractes de curta durada -com els que li agraden a Pep Guardiola per a ell- és una utopia. Seria ideal que els futbolistes, en funció del seu rendiment, anessin renovant cada any o cada dos anys, però tots sabem que això és impossible. Qualsevol directiu d'un club gran, quan l'equip funciona, necessita saber que les seves estrelles, els que formen la columna vertebral, tenen el futur assegurat durant uns quants anys. I això també ho saben els representants, que si el seu representat està rendint, de seguida demanen un augment de sou i amenacen amb ofertes suculentes de l'estranger. Sigui perquè el negoci del futbol està muntat així, l'afició blaugrana se'n va alegrar ahir quan Sergio Busquets va encaixar la mà amb el president Sandro Rosell i va rubricar un contracte nou fins al 2015 (amb opció a un any més) que l'equipara salarialment als altres jugadors amb el seu pes dins el famós onze de gala.

Ahir al matí a primera hora Sergio Busquets va passar per les oficines per signar l'acord al qual van arribar la setmana passada. Tot just fa dos anys que el de Badia havia signat un contracte nou com a jugador del primer equip fins al 2013, però tot el que ha passat a Busquets en aquests dos anys ha obligat el Barça a posar al dia aquell contracte desfasat, i ell ho explicava ahir al matí: "Són dues renovacions diferents, ara tinc més experiència, més palmarès i més minuts de joc, llavors acabava de pujar al primer equip". Sense modèstia, però realista. El futbol està muntat així.

Els laterals de l'onze de gala

Els dos únics jugadors de l'equip titular del Barça que perillen perquè el seu contracte acaba d'aquí un any i mig són els dos laterals, Dani Alves i Eric Abidal. La renovació del francès es va començar a treballar ahir -almenys públicament- en una reunió entre el Barça i el seu representant. El club li ha ofert ampliar el contracte un any més, del 2012 al 2013, amb l'opció d'arribar al 2014 en funció dels partits disputats l'últim any, i sense canviar gaire les condicions salarials actuals. Ara Abidal s'ho ha de pensar, però dimecres passat ja va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio que ell no vol més diners sinó que vol quedar-se al Barça fins al 2015, que tindrà 35 anys. El Barça li ha ofert, doncs, menys del que el jugador vol, però res fa pensar que no es posin d'acord. Ahir tot just va ser una primera presa de contacte.

El cas més complicat de tots, però, és el de Dani Alves. La setmana passada el Barça va fer la que va dir que seria l'última oferta al brasiler: quedar-se en la segona escala salarial per sota de Messi, Xavi, Iniesta i Villa, i al mateix nivell que Piqué i Puyol, i a través d'un patrocinador del club aconseguir un plus en el seu salari. Ja llavors l'entorn d'Alves va dir que estava descontent amb l'oferta perquè la considerava insuficient -el Manchester City el cobreix d'or-, però cap de les dues parts ha volgut trencar les negociacions i s'han citat la setmana que ve per tornar-ne a parlar.

stats