MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 19/03/2012

Button evidencia el canvi de cicle

Nuria García
2 min
Button evidencia el canvi de cicle

BARCELONAMcLaren va demostrar ahir al circuit d'Albert Park que el canvi de jerarquia al Mundial de F-1 és un fet. El britànic Jenson Button, amb una cursa perfecta, va demostrar el potencial dels McLaren i va evidenciar que a Woking, on l'escuderia britànica té la seu, els mecànics i els tècnics han treballat durament durant l'hivern per dissenyar un monoplaça que els permeti lluitar pel campionat. Button va superar Hamilton en la sortida i no va abandonar la primera posició. I és que tant ell com el seu company van dominar la cursa des del principi i fins a l'entrada del cotxe de seguretat. Petrov va patir un problema mecànic a la recta principal del circuit en la volta 37 i allà va deixar aturat el seu monoplaça, cosa que va provocar la sortida del cotxe de seguretat.

Aquest fet, a 21 voltes per al final, va donar emoció a l'últim tram d'una cursa australiana que ja estava sentenciada. Les diferències fins aleshores -Button tenia més de 10 segons d'avantatge respecte a Hamilton- es van quedar en no res, Vettel i Webber ho van aprofitar per fer el segon canvi de pneumàtics i es van convertir en els grans beneficiats quan es va reprendre la cursa: Vettel va superar Hamilton, i Webber, Alonso. Tots els cotxes van passar a rodar plegats fins que la grua va retirar el cotxe de Petrov. Llavors, Hamilton va haver d'estar pendent de les envestides de Webber, i Alonso, dels atacs de Pastor Maldonado. El veneçolà no en tenia prou sent sisè i va accidentar-se quan només quedaven sis revolts per creuar la línia de meta.

Red Bull va perdre la primera batalla, però donarà molta guerra. Ahir van demostrar que poden seguir el ritme dels McLaren en cursa -fins i tot Vettel va marcar voltes ràpides a les acaballes-, però necessiten millorar el rendiment a una volta per poder sortir una mica més endavant a la graella.

Mercedes, la decepció

Després dels entrenaments oficials, Mercedes era una de les escuderies que estaven a les travesses per lluitar pel podi. Michael Schumacher ho podria haver aconseguit, però quan rodava tercer un problema en el canvi de marxes el va fer abandonar. El seu company, Nico Rosberg, va acabar en una decebedora dotzena posició que fa que l'escuderia alemanya no compleixi, almenys en la primera cursa, les expectatives. Tot i això, ja han demostrat el seu potencial i cal tenir-los en compte per a les pròximes cites. "Com ja hem vist, el cotxe confirma els nostres pressentiments i és, sens dubte, un pas endavant", va comentar Schumacher.

stats