Esports 02/09/2012

Button marca territori amb la seva primera 'pole' a McLaren

Nuria García
2 min
Jenson Button ha carregat piles durant l'aturada estiuenca i arriba preparat per retallar distàncies en la lluita pel Mundial.

Jenson Button necessitava reivindicar-se. Després del triomf al Gran Premi d'Austràlia, el que inaugurava la temporada, el pilot britànic només havia pujat dos cops més al podi: va ser segon a la Xina i va repetir el segon lloc a Alemanya. Button arriba a Spa a 88 punts del líder del campionat, Fernando Alonso; a 41 del seu company a McLaren, Lewis Hamilton, i amb el director de l'equip, Martin Whitmarsh, parlant de la possibilitat d'utilitzar en un futur no gaire llunyà les ordres d'equip. "Podria arribar el moment, però amb nou curses encara per disputar, les coses poden canviar molt ràpidament", va respondre Whitmarsh quan li van preguntar si Button hauria d'ajudar Hamilton. Tot i això, el cap de McLaren ràpidament afegia: "El Jenson ha tingut algun contratemps abans de l'aturada estiuenca, però és un pilot molt intel·ligent".

Tan intel·ligent que ha arribat a Spa decidit a evitar les ordres d'equip. "No sóc aquí per participar en curses i ajudar el meu company a guanyar un títol. Lluitaré fins que guanyi el campionat o fins que ja no sigui possible", va dir Button. Ahir el britànic ja va marcar territori aconseguint una pole position que se li resistia amb McLaren. De fet, l'últim cop que Button va arrencar des de la primera posició va ser l'any 2009, a Mònaco, amb el Brawn que el va fer campió del món. "Potser un descans de cinc setmanes entre cursa i cursa és el que necessito. M'estic fent vell", va comentar Button, entre somriures, mentre celebrava que avui (14 hores, TV3 i Antena 3) arrencarà des de la primera posició.

De fet, el britànic va semblar que es reservava la pole a la Q2, ja que va marcar un temps que ningú va poder superar i va afrontar la Q3, la decisiva, amb confiança.

Rosberg i Vettel, les sorpreses

De fet, els entrenaments oficials del Gran Premi de Bèlgica van estar marcats per la igualtat. Excepte la superioritat de Button, la resta de pilots van haver de lluitar fins a l'últim segon per passar a la següent tanda o per millorar el seu registre. Tant és així que la primera sorpresa de la tarda la donava Nico Rosberg. L'alemany, que sabia que perdria cinc posicions a la graella per haver substituït la caixa de canvis -igual que Mark Webber-, no va aconseguir passar a la Q2 i arrencarà des del fons de la graella, 23è, entre un Marussia i un HRT. Tampoc li van anar bé les coses a l'actual campió del món i últim guanyador al traçat belga, Sebastian Vettel. El de Red Bull no va poder lluitar per la pole i es va haver de conformar amb l'onzè millor temps. "És una llàstima no entrar a la Q3 per un marge tan petit. Hem vist en les últimes cites que el nostre cotxe és més ràpid en cursa, així que veurem què podem fer", va declarar Vettel.

De la Rosa, satisfet

Pedro Martínez de la Rosa sortirà avui 21è. El català, que en la tercera sessió d'entrenaments lliures va tenir molts problemes, va encertar amb els canvis que va demanar i va aconseguir una volta "impecable", segons va comentar. De la Rosa es mostrava satisfet per haver quedat per davant d'un Marussia, ja que aquesta escuderia porta a Bèlgica novetats en els seus cotxes.

stats