NOVA CRISI AL MADRID
Esports 04/09/2012

CR7, trist i gelós

Carles Fité
5 min
NO GOSA MIRAR-LOS  Leo Messi felicita amb un somriure Andrés Iniesta pel seu premi davant el rostre fred i seriós d'un Cristiano que evita mirar-los.

MADRIDSi busquem al diccionari de la llengua catalana la definició de gelosia hi trobem: "Enveja que ens causa qui gaudeix d'alguna cosa que voldríem per a nosaltres". Però des de fa unes hores, Cristiano Ronaldo ha afegit una nova accepció a la paraula: "Tot el que Messi té i jo no tinc". Així de fàcil es resumeix l'estat del crac portuguès. Hi ha moltes causes que l'han fet arribar a aquest punt. I totes sumades han fet que salti i digui prou. Però en el rerefons de totes hi ha l'argentí del Barça. Per què Messi tant i ell tan poc? Per què el Camp Nou adora l'argentí, l'entrenador l'elogia, els companys l'admiren i el món sencer el venera? Per què a Messi sí i a Cristiano no? I el portuguès, deïficat pel seu entorn, no fa ni un gest d'autocrítica i culpa tot el que té al seu voltant: companys, club i afició.

RebequeriaAra té mala relació amb Marcelo, un dels seus millors amics

Que hi ha diferents bàndols al vestidor del Madrid és evident. Cristiano no s'ha fet gairebé mai amb els espanyols, i sempre ha anat amb els portuguesos i els brasilers. De fet, la relació s'ha refredat encara més aquest estiu, quan ha arribat i s'ha adonat que ha de compartir vestidor amb jugadors que ell considera inferiors a ell, com Albiol i Arbeloa, per exemple, però que són campions d'Europa i del món amb la seva selecció. Per tant, podríem dir que ja no espera res de bo d'ells. Però, en canvi, l'ha afectat molt que algun dels que ell considera dels seus el traís. I aquest és el cas de Marcelo. El brasiler va fer un parell de declaracions fa uns mesos que Cristiano no li ha perdonat. El 3 de juny va dir en una roda de premsa prèvia a un amistós entre el Brasil i l'Argentina que Messi "és el millor jugador del món i és un plaer jugar contra ell". I just dos mesos després, enmig dels Jocs Olímpics de Londres, abans de jugar contra Hondures, un 3 d'agost es decantava pel porter blanc, Casillas, com a candidat al màxim guardó individual dient: "Ja és hora que donin la Pilota d'Or a Iker Casillas".

Dues declaracions puntuals que no han passat desapercebudes per a Cristiano Ronaldo, que ho ha vist com una traïció i ha retirat la paraula a Marcelo. Cosa que, de retruc, ha fet que el portuguès s'ajunti més amb Coentrao com a venjança i interfereixi amb Mourinho perquè el portuguès desbanqui el brasiler com a titular al lateral del Madrid.

Convidat de pedraEls premis de la UEFA a Mònaco

Una de les imatges que ha fet la volta al món aquests últims dies és la cara de Cristiano Ronaldo en veure que Iniesta s'enduia el premi al millor jugador UEFA. Però el pitjor encara no havia arribat. Quan va acabar la gala va embogir i va escridassar els representants del Reial Madrid per obligar-lo a anar fins a Mònaco per aplaudir jugadors del Barça mentre recollien el premi. Era el segon any que el feien viatjar per no res. L'any passat per aplaudir Messi i enguany Iniesta. I hi hauríem de sumar la Pilota d'Or, que també va haver de veure com se l'enduia l'argentí i no ell. No és estrany que, veient la situació, sortís Butragueño a parlar i digués: "Crec que Cristiano Ronaldo ha fet mèrits per ser el millor jugador d'Europa de la temporada passada". I, lògicament, mentre el portuguès tornava enfadat cap a Madrid, no el va ajudar gaire llegir per Twitter com els seus companys de vestidor Sergio Ramos, Xabi Alonso o Arbeloa s'alegraven i felicitaven Andrés Iniesta pel premi aconseguit.

La Pilota d'OrNo veu clar que enguany guanyi el màxim premi

Per molt que públicament hi treguin importància, per a un jugador és molt important assolir aquest tipus de premis. I més quan vivim en una època de màxima rivalitat entre Cristiano i Messi. I el portuguès està convençut que aquest és el seu any. Ha guanyat la Lliga, és semifinalista de la Champions i de l'Eurocopa i ha fet un concurs individual excel·lent. El seu rival només ha guanyat la Copa, però tot i també ser semifinalista de Champions, no va tenir participació a la competició de Polònia i Ucraïna. Però veu l'enemic a casa. No entén per què el Madrid no fa campanya a favor seu i a més a més nota com la premsa espanyola es decanta per Casillas. Cristiano està convençut que aquesta ambigüitat pot acabar perjudicant-lo i al final dividir el vot i afavorir Messi. Per això demana que el seu club faci el que ell considera que va fer el Barça quan va tenir Xavi, Iniesta i l'argentí com a finalistes, decantar-se per aquest últim. Però el club ja li ha dit que no ho farà i que no hi ha cap estratègia prevista sobre aquesta qüestió.

Més dinersMillorar el seu salari actual l'obsessiona

Sense cap mena de dubte, és el punt més important per al portuguès. Cristiano Ronaldo cobra actualment 12 milions d'euros nets per temporada. A priori pot semblar una xifra estratosfèrica, però ell no ho veu així. En paraules textuals d'un dirigent important del Reial Madrid, "Cristiano Ronaldo s'ha tornat boig pels diners". I sobretot quan ha vist que hi ha diversos jugadors que cobren més que ell. Com, per exemple, el camerunès Samuel Eto'o, que juga a l'Anzhi rus i cobra 20 milions d'euros nets a l'any. O el suec Zlatan Ibrahimovic, que acaba de fitxar pel PSG per 14,5 milions nets per any.

I aplica una senzilla regla de tres: a quantes finals del premi UEFA, de la Pilota d'Or o de Champions han arribat últimament aquests jugadors? Llavors, per què han de cobrar més que ell? I evidentment falta un altre jugador: Leo Messi. De moment Cristiano cobra més que l'argentí, que cobra 10,5 milions d'euros nets a l'any. Però Messi té alguns extres per objectius que poden arribar a superar els del portuguès.

Nou contracteHa traçat una estratègia per renovar el seu acord amb el club

Tot aquest escenari va fer que Cristiano Ronaldo decidís agafar la iniciativa i, després de comentar-ho amb el seu representant, Jorge Mendes, i amb el seu entrenador, José Mourinho, va anar personalment al despatx de Florentino Pérez per explicar-li com se sentia. La situació va agafar per sorpresa el president blanc, que li va dir que no es preocupés i que ja ho solucionarien, una resposta que no va acabar de satisfer el portuguès.

També va influir una trucada del PSG per preguntar-li si no tenia la sensació que al Madrid no l'acabaven de valorar com es mereixia. Era la gota que feia vessar el got. Només li faltava que li sortís un partit rodó. I així va ser. Un parell de gols sense celebració i unes declaracions ambigües perquè Florentino tingués clar que no era un farol . Ara la pilota és a la teulada del president blanc, que no tindrà més remei que afluixar el talonari i renovar amb un contracte multimilionari el crac portuguès.

Però al cap de Cristiano Messi hi seguirà sent present. I per molts diners que li paguin, no serà com Messi. Perquè per molt que demani el mateix tracte que l'argentí, no s'ha adonat que aquestes coses no es demanen. Es guanyen.

stats