Esports 11/04/2011

Camí de Donetsk

2 min
Camí de Donetsk

El Barça viatja aquest matí cap a Donetsk amb una convocatòria de 20 futbolistes; un jugador més del que és habitual en l'equip blaugrana. Guardiola ha decidit endur-se tots els disponibles del primer equip, a més de Thiago, Dos Santos i Oier. De fet, el dubte de Pinto, que dissabte reconeixia que havia jugat amb molèsties al turmell esquerre, va fer que el tècnic es curés en salut i optés per incloure el porter del filial a la convocatòria.

Valdés i Busquets tornen a l'equip després de perdre's el partit contra l'Almeria -per sanció-, mentre que Giovanni Dos Santos és la principal novetat a la llista europea per jugar demà contra el Xakhtar. Bojan, lesionat al genoll aquest cap de setmana, s'afegeix a les baixes ja conegudes de Puyol i Abidal, mentre que Iniesta es queda a Barcelona ja que ha de complir un partit de sanció per acumulació de targetes.

L'expedició blaugrana surt de l'aeroport del Prat aquest matí a dos quarts de deu i preveu arribar a Donetsk al voltant de dos quarts de tres, hora local -l'equivalent a unes quatre hores de vol-. Un cop a la ciutat ucraïnesa, l'equip dinarà i a les set farà l'últim entrenament a l'estadi del Xakhtar.

Abans de marxar, Pedro Rodríguez compareixia en sala de premsa i assegurava que el conjunt blaugrana "no es refia" de l'equip que entrena Mircea Lucescu, ja que "és molt fort i compta amb homes ràpids com Douglas Costa i Luiz Adriano". Per això, preveu un duel "difícil i complicat" al Donbass Arena. D'altra banda, i després de patir una pubàlgia que li va impedir disputar alguns partits, el davanter canari va explicar que encara notava molèsties. Però que, malgrat que no estava al 100%, "cada cop les sensacions són més bones".

L'equip que dirigeix Óscar García va guanyar el títol en l'última jornada del campionat després d'empatar amb el Cornellà (1-1). Els blaugranes van avançar-se al marcador gràcies a un gol de Gerard Deulofeu, l'actual crac del planter, però el Cornellà igualava el partit a l'inici del segon temps de penal. El juvenil blaugrana necessitava com a mínim un punt per ser campió, ja que en cas de derrota, la victòria de l'Espanyol al camp del Nàstic els hauria pres el títol de Lliga. Els futbolistes Gerard Piqué i Thiago Alcántara van presenciar en directe el partit, juntament amb el director esportiu Andoni Zubizarreta i l'entrenador del Barça B, Luis Enrique, entre altres.

stats