SORTEIG LLIGA DE CAMPIONS
Esports 17/03/2012

Camí de la final somiada

El Milan d'Ibrahimovic serà el rival del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions. Si guanyen, els homes de Guardiola es trobaran amb el Benfica o el Chelsea a les semifinals de la competició.

Toni Padilla / Luana Valls
4 min

BARCELONA.Les cartes han quedat descobertes sobre la taula. Els vuit equips que queden en competició a la Lliga de Campions ja saben quin camí els espera si volen arribar a la final de l'Allianz Arena de Munic del 19 de maig, camí que en el cas del Barça serà "duríssim", en paraules de Josep Guardiola. El tècnic de Santpedor havia dit que l'únic equip que no volia veure era el Milan, ja que aquesta temporada ja van topar amb ells a la fase de grups, però la sort va emparellar precisament els catalans i els llombards als quarts de final. En cas de triomfar, el Barça se les haurà amb el guanyador del duel entre el Benfica i l'únic club anglès que queda viu, el Chelsea de Roberto Di Matteo, que tindrà el partit de tornada a Stamford Bridge. És a dir, que queda oberta la possibilitat de viure el dia 19 de maig una final històrica entre el Barça i el Madrid.

El president de la UEFA, Michel Platini, ja havia reconegut que un duel Barça-Madrid a la final seria el millor producte futbolístic del món ara mateix, i el sorteig d'ahir deixa oberta la possibilitat perquè els dos eterns rivals juguin el clàssic més especial de tots els temps, ja que seria per primer cop a la final de la principal competició de clubs. El camí cap a Baviera dels dos equips, però, no és el mateix.

El Barça, per començar, passaria per la Llombardia. Els homes de Guardiola ja es van enfrontar al conjunt rossonero durant la fase de grups d'aquesta mateixa edició, amb un empat a dos al Camp Nou i la posterior victòria per 2-3 a San Siro. Els homes de Massimiliano Allegri, líders a la seva lliga, tenen la baixa de Mark van Bommel, per sanció, de cara al partit d'anada -que es jugarà a San Siro el dimecres 28 de març-, així com diversos dubtes per lesió, com Kevin-Prince Boateng o Emanuelson. Tant en els quarts de final com en les possibles semifinals, el Barça tindria sempre la tornada al Camp Nou. El Milan s'ha consolidat com a líder de la Serie A gràcies als gols d'Ibrahimovic i l'aportació de jugadors inicialment suplents com Nocerino. De fet, un dels problemes d'Allegri són les nombroses lesions, fet que els ha portat a apostar per fitxatges d'hivern, com l'exjugador del Barça Maxi López.

El Madrid, a Xipre

El mateix cas que el Reial Madrid, que per arribar a la final de Munic jugarà sempre la tornada a casa davant dels seus. Primer contra l'equip més feble, l'Apoel de Nicòsia, de Xipre. Posteriorment, la sort ha volgut que els homes de Mourinho juguin les semifinals contra el guanyador del duel entre l'Olympique de Marsella i l'amfitrió de la final, el Bayern de Munic. Els alemanys, favorits en la seva eliminatòria contra els occitans, jugarien el partit de tornada de les semifinals al Santiago Bernabéu.

Ni Pep Guardiola ni Massimilano Allegri es van mostrar gaire satisfets ahir amb el sorteig, que es va fer com sempre a la seu central de la UEFA a Nyon (Suïssa). L'entrenador de Liorna va afirmar: "Si ens elimina el millor equip del món no serà greu, però si guanyem podem tenir el camí obert fins al final. Ells són els millors, però creiem que podem eliminar el Barça". El de Santpedor, per la seva banda, es va mostrar estoic: "Ha tocat el Milan, un dels equips més grans de tota la història d'Europa, campió de la lliga italiana, amb jugadors fantàstics. És el que ha tocat. Per ser campió d'Europa has de guanyar els millors".

Guardiola es va encarregar de demanar "l'ajuda de tothom" per resoldre l'eliminatòria contra un equip de qui va dir que "són molt bons defensivament, un equip duríssim". "Amb molt poc et creen ocasions, costa molt fer-los un gol. Tots els jugadors, si els enumeres un per un, t'adones que han jugat moltes batalles com aquestes. Serà una eliminatòria molt dura, però també molt maca, per poder-la disfrutar".

Guardiola, per cert, no va voler parlar sobre la possibilitat de viure una final contra el Madrid. "Això és un sorteig. La final queda lluny. És que no penso ni en la hipotètica semifinal! Primer queda centrar-se en la Lliga, en els tres pròxims partits. I després tocarà pensar en els duríssims quarts de final que ens esperen", va afirmar. Partits que han aixecat una gran expectació, tant a Milà com a Barcelona.

L'ombra de la vaga

El club, de fet, va anunciar ahir que del 20 al 21 de març es podran sol·licitar les entrades destinades als aficionats catalans per al partit d'anada a l'estadi de San Siro al lloc web del club. Un procés que serà exclusiu per als socis del Barça i que acabarà amb un sorteig si finalment hi ha més sol·licituds que no pas entrades.

El desplaçament a Milà de la fase de grups, de fet, ja va tenir molt d'èxit entre els aficionats del Barça, aficionats que es poden trobar amb un problema de cara al partit del dia 28, ja que per al dijous 29 hi ha convocada una vaga general que podria afectar als serveis de l'aeroport del Prat. El Barça ja està estudiant les millors opcions per evitar que els jugadors es trobin afectats per aquesta vaga just després de jugar el primer dels quatre partits que poden separar-los d'una final de la Lliga de Campions contra el Reial Madrid.

stats