FUTBOL
Esports 05/12/2016

Anar al Camp Nou amb la bufanda del Madrid és una qüestió de diners

Socis del Barça es queixen pels turistes presents al clàssic, molts de madridistes

i
Toni Padilla
2 min
Anar al Camp Nou amb la bufanda del Madrid és una qüestió de diners

BarcelonaEl Nurti té 28 anys i és del Kirguizistan però viu a Rússia. Li agrada la Premier, és aficionat del Madrid i dissabte va ser a Barcelona. “Pensava que no podria trobar entrades, però unes hores abans del partit en vaig comprar una en un gol per 650 euros”, explica. La va comprar al carrer. “No m’atrevia a portar una samarreta del Madrid. Normalment vaig a estadis russos on hi ha violència, però vaig veure molta gent amb la samarreta del Madrid. M’ha agradat que la gent de Barcelona no pegui els madridistes”, diu. Al seu Instagram hi apareix amb la bandera del seu país fent la visita al Camp Nou i fent-se fotos amb madridistes que va trobar a l’estadi.

Malgrat el compromís del Barça contra la revenda, molts socis es van queixar per la quantitat de turistes presents en zones on sol haver-hi aficionats del Barça, i molts d’ells amb símbols del Madrid. El grup Seguiment FCB va emetre un comunicat ahir per mostrar el seu malestar: “Hi havia una presència massiva de turistes, diversos dels quals aliens al desenvolupament del partit. Tot i això, el més preocupant és que alguns van exhibir sense cap pudor les seves simpaties per l’adversari. La seva cridòria i els seus gestos en el moment del gol de l’empat van crear un clima de tensió insòlit”.

El club admet que el protocol en aquests casos és demanar que un espectador es canviï de posició si hi ha risc de perill, però no se li pot prohibir l’entrada. De fet, el Barça recorda com aquest fenomen també es produeix al Bernabéu, on cada cop més aficionats vestits del Barça apareixen entre l’afició local. A diferència de la Premier, no es pot demanar a un aficionat que amagui una samarreta si no es troba a la zona destinada als seus aficionats. “El 'fair play' implica acceptar la presència d’aficionats rivals”, diuen al club.

Mohsin Abdullah, de Qatar, va venir amb sis amics: “Quatre érem del Barça, i tres del Madrid”. Havien comprat les entrades en una agència del seu país que els va enviar a un hotel a recollir-les. Van pagar 1.500 euros per cap per ser a primera graderia, a tocar de la gespa. “Molts amics ja han vingut al Camp Nou després de comprar entrades a internet”. L’Ahmed, d’Oman, la va comprar per 900 euros. “Tenia un contacte amb un telèfon”, es limita a dir. La seva entrada era a segona graderia, l’hi van entregar a plaça Catalunya i va anar al partit amb la bufanda del Madrid. L’Andrés, mexicà, explica que “en un clàssic del meu país sempre hi ha baralles, i aquí, en canvi, tenia madridistes al costat sense problemes”. Ell és del Barça i va comprar l’entrada a internet per 500 euros. El Moshe, un culer d’Israel, la va comprar per 650 en una agència de viatges del seu país. Ell sí que va veure una baralla: “Li vam demanar a un home amb la samarreta de Cristiano que es tapés”. El Barça, però, no té constància de cap incident. La major part de turistes contactats per l’ARA, madridistes i blaugranes, tenien un gran record de l’actitud del públic blaugrana.

stats