Esports 30/06/2012

Casey Stoner es posa les piles a Assen

Nuria García
1 min
Casey Stoner es posa les piles a Assen

BARCELONALa pluja va fer despertar Casey Stoner ahir a Assen, la catedral del motociclisme. L'australià, un pèl desaparegut des que a Le Mans va anunciar que es retiraria quan s'acabés aquesta temporada, no havia fet fins a la sessió oficial d'entrenaments un bon cap de setmana. Dijous, en els primers lliures, va acabar tercer i desè, mentre que ahir, en la tercera sessió, va acabar sisè després de protagonitzar un dels ensurts del dia després de caure. "Ha sigut una de les caigudes més fortes de la meva vida, que no és poc!", deia Stoner. Amb l'espatlla adolorida i amb molèsties al genoll, Stoner va veure com començava a ploure i tots els pilots havien de tornar a boxs. Ell era sisè i Pedrosa dominava la sessió. Però quan es va eixugar la pista, l'australià en va tenir prou amb un intent per fer una volta perfecta i adjudicar-se la pole position . Al seu costat avui (14 h, Telecinco), a la primera fila de la graella, sortiran Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, que, en principi, podrien tenir més bon ritme de cursa que l'australià.

'Poles' per a Márquez i Cortese

A Moto2 el millor temps se'l van disputar els catalans Marc Márquez i Pol Espargaró, que sortiran primer i segon respectivament (12.20 h). El de Cervera va fer una volta gairebé perfecta a cinc minuts del final dels entrenaments oficials i, tot i caure quan intentava millorar el seu registre, ningú li va prendre la pole .

En la categoria petita, l'alemany Sandro Cortese arrencarà des de la primera posició (11 h). El seu rival en la lluita pel títol mundial de Moto3, el català Maverick Viñales, haurà de remuntar, ja que sortirà sisè, des de la segona fila de la graella.

stats