27/04/2015

Chicharito dóna ales al Madrid a Vigo

El mexicà Chicharito Hernández va marcar dos gols a Balaídos.

BarcelonaQuan falten 15 punts per jugar-se, només dos punts separen el Barça i el Reial Madrid a la classificació. L’equip de Carlo Ancelotti va aguantar bé la pressió al camp del Celta de Vigo (2-4), on el Barça va patir per guanyar no fa gaire, i segueix pressionant els homes de Luis Enrique, que havien guanyat 24 hores abans el derbi contra l’Espanyol sense despentinar-se. Sense Gareth Bale ni Karim Benzema, llestos per tornar però encara amb molèsties, ni Modric, els madridistes es van encomanar, tal com ja van fer en l’últim partit de la Lliga de Campions, al mexicà Javier Chicharito Hernández, autor de dos gols.

Ancellotti va donar galons per fi a Illarramendi al mig del camp, al costat d’Isco i Toni Kroos, en un partit en què el Celta, buscant un triomf clau per poder aspirar encara a jugar les competicions europees, va començar ben fort. Amb Pepe descansant a la banqueta i Sergio Ramos jugant de nou a la defensa, el Madrid va veure com Nolito, exjugador del Barça, es convertia en un corcó durant els primers minuts, trencant per la banda esquerra i guanyant l’esquena a un Illarramendi perdut. Una jugada de l’extrem andalús, de fet, va acabar amb el primer gol del partit, gràcies a un xut sec al minut 9, però el Reial Madrid va reaccionar, i després d’una jugada col·lectiva Toni Kroos va aconseguir batre Sergio Álvarez. Al minut 24, Chicharito Hernández, tal com ja va fer contra l’Atlètic de Madrid a la Champions, es va encarregar de donar vida als seus companys amb el segon gol del partit. James i Cristiano, jugadors amb els quals formava el trident ofensiu, es van moure per la gespa sempre amb criteri, aprofitant els espais que anava deixant un Celta molt ofensiu en la seva proposta de joc.

El partit, esbojarrat i sense gaire ordre, va posar contra les cordes les defenses i, en canvi, va permetre als davanters fer festa grossa. Al minut 28, el jove Santi Mina, que havia fet quatre gols en un sol partit contra el Rayo, va marcar el gol de l’empat en una jugada en què va esmunyir-se de la vigilància de Varane, xutant primer al pal, i encarregant-se de batre Casillas tot seguit. El Celta, però, no tenia el dia en defensa i quan buscava el tercer gol es va trobar amb James ocupant l’espai que creava Cristiano amb els seus moviments. Fontàs va tocar el xut del colombià i el Madrid va marxar al descans altra vegada al davant en el marcador (2-3). A la segona part el Celta va topar amb un Madrid que de mica en mica va calmar el joc, sense cedir espais. Cada atac local acabava convertit en contres perilloses i Chicharito va fer el 2-4 just abans de ser substituït per Pepe al minut 73. El Madrid ja no va patir fins al final del matx.

Un calendari complicat

El Madrid encara haurà d’afrontar proves complicades. La pròxima jornada rep l’Almeria al Santiago Bernabéu, just abans de visitar l’estadi on cap equip encara no ha aconseguit guanyar aquesta temporada, el Sánchez Pizjuán de Sevilla. Posteriorment, el València de Nuno visitarà el Santiago Bernabéu buscant classificar-se per a la Champions. L’últim desplaçament dels madridistes és al Power8 Stadium de Cornellà, contra l’Espanyol, i en l’última jornada els blancs reben el Getafe.

El Barça, per la seva banda, rep aquest dimarts el Getafe al Camp Nou abans de visitar el Còrdova el cap de setmana. Després, la Reial Societat de David Moyes visita l’estadi del Barça i en la penúltima jornada el Barça afronta el seu partit més complicat, al camp de l’Atlètic de Madrid. En l’última jornada, el Barça rep el Deportivo de la Corunya, un dels equips que lluita per no baixar a Segona.