Esports 29/04/2011

Comença la tercera fase de la 'central lechera'?

Carles Torras
2 min
Comença la tercera fase de la 'central lechera'?

MADRIDLa menció de Pep Guardiola a la central lechera va situar el focus de l'opinió pública sobre una qüestió que, en cercles periodístics, fa temps que es coneix a la capital. La informació que hem aportat des del blog Vivir en campo contrario del portal Lainformación.com, la complementa amb detalls inèdits, però en el fons no és cap novetat per als periodistes de Madrid. La majoria callen en públic per por a represàlies de les empreses on treballen, però en privat alguns ens esperonen a denunciar l'existència d'aquest lobi propagandístic al servei dels interessos esportius, empresarials i polítics de Florentino Pérez.

La central lechera és un grup reduït de periodistes, repartits en diversos mitjans, que actuen coordinadament per posar en pràctica una estratègia dissenyada des de l'entorn del president blanc. Dins d'aquest pla, hi figuren tant l'impuls de corrents d'opinió -com el villarato - a través de les tertúlies, o la filtració de notícies falses, com el presumpte dopatge dels blaugranes.

El 19 d'abril, a Vivir en campo contrario ja avisàvem que el tercer gran moment d'aquesta estratègia s'activaria si el balanç dels quatre partits entre Barça i Madrid era desfavorable als blancs. Consistiria a esbombar la presumpta compra d'àrbitres per part del Barça.

De fet, al programa Punto pelota de dimecres, el periodista de l' As Tomás Roncero ja va apuntar que "als àrbitres que s'han equivocat a favor del Barça els ha anat molt bé a la vida". Tampoc sembla casual que la portada dels dos diaris esportius de Madrid fos ahir el repetit " ¿Por qué? " de Mou a la roda de premsa de dimecres. L'entrenador blanc va suggerir en més d'una ocasió que alguna força misteriosa condicionava els àrbires a favor dels interessos barcelonistes. La calúmnia, doncs, ha començat novament a estendre's des de la banqueta i des de l'entorn mediàtic del club. La central lechera , en marxa.

Estiguin atents a les pantalles els pròxims dies, que hi contemplaran fenòmens paranormals.

stats