En breu
Esports 19/09/2012

La Comissió Europea tria el Barça per a una campanya antitabac

2 min
La Comissió Europea tria el Barça per a una campanya antitabac

D'entre tots els clubs europeus, la Comissió Europea ha escollit el Barça per promoure una campanya per animar els joves europeus a deixar de fumar. La campanya, que es va presentar ahir a Brussel·les, es posarà en marxa a través d'internet a finals d'any i pretén arribar a 28 milions de joves fumadors de tota la Unió Europea. L'executiu comunitari ha escollit el Barça perquè, amb les seves polítiques, "transmet el mateix missatge contra el tabac que vol donar la Comissió Europea", va explicar el comissari europeu de Salut, John Dalli.

El Barça és l'únic club de l'estat espanyol que ha prohibit fumar al seu estadi, una decisió ben vista des de Brussel·les. Els jugadors també tenen prohibit fumar i des de La Masia el club transmet a les joves promeses hàbits de vida saludables. Participar en aquest tipus d'iniciatives forma part de l'ADN del club, segons va assegurar Rosell en la presentació de la campanya: "Quan a La Masia formem jugadors i persones, una part important és el tema de la salut, i els ensenyem a no fumar".

Alguns jugadors blaugranes, com Xavi, Iniesta, Puyol i Valdés, han rodat un vídeo en què animen els fumadors a deixar l'hàbit amb l'eslògan "Deixa de fumar amb el Barça". L'espot es difondrà a través de la web de la campanya (Quitsmokingwithbarca.eu) i de les xarxes socials. El Barça també s'ha compromès a fer-ne difusió. A més a més, es posarà en marxa una aplicació per als telèfons mòbils iPhone i Android amb un entrenador virtual que ajudarà els fumadors a deixar l'hàbit. "Al Barça creiem profundament en el nostre eslògan, «Més que un club», i per això promovem els valors del respecte i la salut", va afirmar Sandro Rosell.

Segons dades de la Comissió Europea, 700.000 persones moren cada any a la Unió Europea per malalties provocades pel tabac. A les morts s'hi sumen els 13 milions de persones que pateixen problemes cardiovasculars o pulmonars, unes patologies que sovint estan relacionades amb l'hàbit de fumar. Es calcula que actualment prop d'un 28% dels europeus són fumadors, molts d'ells joves.

stats