Esports 21/01/2012

El Comitè de Competició no es reunirà fins dimecres

T.p. / A.g.
2 min

BARCELONAEl Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol mantindrà fins dimecres que ve la incògnita sobre si sanciona el madridista Pepe per l'agressió a Leo Messi. Curiosament, la reunió en què es decidirà si s'actua d'ofici per sancionar el jugador internacional portuguès basant-se en les imatges de televisió es farà algunes hores abans del partit de tornada de l'eliminatòria.

Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça, va dir ahir a El món a RAC1 : "En el cas de Pepe, el Comitè de Competició hauria d'actuar d'ofici si els interessa el bé de l'esport. I no ho fa". Ara, Vilarrubí va insistir que la posició del club és: "No fer res. El que va passar ha quedat retratat. Ho ha vist tot el món. No cal fer denúncies. Les accions sobre el terreny de joc les jutja un àrbitre i, després, el Comitè de Competició". També va parlar sobre aquesta acció l'expresident del Barça i actual vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, Joan Gaspart, que va comentar en declaracions a Catalunya Ràdio que la Federació no pressionarà el Comitè perquè actuï d'ofici en el cas de la trepitjada de Pepe a Leo Messi.

Tot i les imatges de televisió, tot apunta que Pepe no serà sancionat i, segons va informar COMRàdio, la reunió del Comitè de Competició ni tan sols té previst en l'ordre del dia tractar res relacionat amb els partits de Copa del Rei.

L'últim cop que el Comitè va sancionar actuant d'ofici va ser precisament amb el tècnic del Madrid José Mourinho, quan va posar el dit a l'ull de Tito Vilanova. L'últim futbolista sancionat actuant d'ofici va ser el jugador de la Reial Societat De Pedro, a qui van caure tres partits després de trepitjar Javi González durant un derbi basc amb l'Athletic Club de Bilbao el 2003. Altres jugadors que van trepitjar el seu rival, com Cholo Simeone amb Julen Guerrero, també van ser sancionats d'ofici, tot i que normalment el Comitè prefereix evitar rearbitrar partits.

stats