ESPANYOL
Esports 12/07/2012

Condal celebra el primer aniversari amb bona nota

David R. Jover
2 min
Condal celebra el primer aniversari amb bona nota

Tot just fa dotze mesos que Ramon Condal va agafar les regnes de l'Espanyol per substituir Sánchez Llibre, que va presidir durant catorze temporades el club periquito. Ramon Condal presideix l'Espanyol en una època en què la conjuntura econòmica no ajuda i en què la racionalitat dels recursos és clau. "La seva implicació està fora del normal. Passa moltes hores treballant pel club", afirma Imma Casares, periodista de TV3.

Tot i haver estat al costat de Sánchez Llibre, Ramon Condal ha volgut aplicar l'austeritat dins del club i que els números siguin equilibrats. "Tot i que ara està fent molt bé la tasca de reduir despeses, també és corresponsable de la gestió del passat perquè en formava part", assegura el filòsof Xavier Fina. I és que Condal ha viscut les millors i les pitjor èpoques de l'Espanyol.

Des de dins i des de fora. Un llunyà 1980 va accedir per primer cop al club blanc-i-blau com a directiu quan Antoni Baró era el president de l'entitat. Després, de la mà de Claudi Biern va formar part del consell, el 1993. Un any més tard va abandonar la seva tasca i va tornar al club de la mà del seu amic Sánchez Llibre el 1997. Des d'aleshores ha seguit sempre lligat al club de la seva vida.

En aquesta nova etapa l'empresari català ha acumulat diversos peròs. El primer, la comunicació. La manera d'explicar les actuacions i les decisions preses a l'exterior i a la premsa. La segona, el futbol base. I és que tot i que els resultats són positius, a banda de nodrir el primer equip de jugadors, la gestió als despatxos del futbol base no és l'adequada per a un club que viu del seu gran planter. "Tot i que el president no n'és el culpable, el futbol base en aquests últims mesos no ha estat ben gestionat. Això demostra que Condal no mana gaire", explica Edu de Batlle, periodista de RAC1.

Més amb menys

Les tensions de tresoreria no permeten grans esforços i des de la directiva s'han restringit les despeses. "Potser s'ha criticat Condal per no ser ambiciós, però ha reduït despesa, ha agafat el bou per les banyes i ha situat el club on havia de ser", comenta Joan Golobart, exjugador blanc-i-blau.

Sens dubte, l'Espanyol i Condal han pres consciència de la situació que els envolta i aquest ha estat, de moment, el seu gran triomf en aquest primer any de president.

stats