CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 20/07/2011

Contador i Evans llancen el primer avís amb els Alps a tocar

Albert Rabadan
3 min
Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) va guanyar l'etapa a l'esprint i ja suma dues victòries en aquesta edició del Tour de França.

Alberto Contador ho tenia clar en acabar els Pirineus: "No m'agrada córrer així". El madrileny no ho havia passat bé, havia patit per aguantar el ritme -i fins i tot no n'havia estat capaç a Luz-Ardiden- i, en definitiva, havia hagut de deixar de banda el seu estil atacant.

Moltes veus crítiques ja assenyalaven el cansament, tant físic com psicològic, de Contador com a causa de la seva davallada. Ell, però, mantenia que les molèsties al genoll per les caigudes eren la clau del seu baix rendiment. De fet, el seu germà i representant, Fran Contador, va filtrar que els rumors de la premsa francesa eren certs i que es va arribar a plantejar abandonar. Per tant, han estat uns dies durs per al triple campió del Tour, que ahir va confirmar que ha tornat.

Hushovd ja en porta dues

L'etapa d'ahir, amb arribada a Gap just després del coll de Manse, de segona categoria, va tenir dues lluites. La del triomf parcial va caure de la banda del campió del món, Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo), que amb la victòria aconseguida a Lourdes ja en suma dues en etapes de mitja muntanya. Hushovd va tornar a pujar amb els millors i va vèncer en un grup reduït.

El potent noruec va batre el seu compatriota Edvald Boasson Hagen, que també havia alçat els braços en aquest Tour, després que el seu company d'equip Ryder Hesjedal fes el treball de preparació de l'arribada. Sumat als set dies amb el mallot groc en la primera setmana, aquesta Grande Boucle ja no és tan sols la més exitosa de la carrera de Hushovd, sinó la que ha donat més alegries al país noruec, que ha vist brillar al seu present i el seu futur.

La segona lluita d'ahir, encara més sorprenent, va ser per la classificació general. Contador, que sempre es mostra inquiet quan necessita recuperar la confiança, va atacar al port de segona. Tal com va fer camí de Tropea al Giro d'Itàlia i com ja havia fet a Mûr-de-Bretagne després de perdre temps el primer dia d'aquest Tour, va avisar que ell segueix en la competició i que intentarà guanyar-la fins al final.

El que ningú es pensava és que hi insistiria i, més enllà de seleccionar el grup, atacaria un segon cop. Aquest moviment, en un dia amb un ritme alt i unes condicions climatològiques molt adverses, va fer que aconseguís anar-se'n amb Samuel Sánchez, que està demostrant ser un dels corredors més atents, i Cadel Evans, molt motivat -va avançar en tres segons els dos corredors espanyols a meta- en veure cada cop més a la vora la seva oportunitat de guanyar el Tour de França.

Els grans derrotats d'ahir van ser els germans Schleck, que no van poder respondre a l'ofensiva sorpresa i van cedir més temps de l'esperat, sobretot Andy, que després d'un descens que va qualificar de "mal dissenyat" i que "no hauria d'estar permès" per la perillositat que tenia va cedir més d'un minut als seus principals rivals. Fränk, en canvi, va entrar en el grup del líder, Thomas Voeckler, i dels dos luxemburguesos és qui transmet més bones sensacions.

El mànager de l'equip Leopard-Trek, Brian Nygaard, resumia el dia en el seu compte de Twitter: "Ens han superat una mica. No és el que esperàvem, però hi ha una alternativa: tornar-s'hi i atacar". Aquesta serà la seva tàctica, mentre els Alps esperen l'arribada dels ciclistes.

stats