LA LLIGA
Esports 03/03/2012

Continuar la cacera sense Messi

Albert Solé
3 min
Continuar  la cacera sense  Messi

Com afronta una plantilla un partit d'una competició que el seu entrenador afirma que no guanyarà? Primer desmentint-lo en públic, com han fet tots els jugadors que han parlat des que Guardiola diumenge va dir: "Aquesta Lliga no la guanyarem". I després desmentint-lo sobre la gespa, començant avui en la visita de l'Sporting de Clemente al Camp Nou (20 h). Potser era això el que buscava el tècnic amb les seves paraules. Ahir en roda de premsa Guardiola va tallar d'arrel totes les interpretacions que s'havien fet sobre la seva frase respecte que culpava els àrbitres d'aquesta situació: "Que la gent estigui tranquil·la, no som segons per culpa dels àrbitres". Tot i això, seguia insistint que pensa que la Lliga, amb 10 punts de desavantatge amb un Madrid que no falla, és molt difícil guanyar-la. "Però m'agrada que els jugadors no pensin com el seu entrenador", afegia. Malgrat aquest contundent missatge pessimista -o realista, deu pensar Guardiola-, el tècnic de Santpedor també va deixar clar que el fet que vegi la Lliga molt costa amunt no significa que tiri la tovallola ni desisteixi. Avui contra l'Sporting de Gijón sortiran a totes per guanyar i seguir jugant a un alt nivell, com en les últimes tres cites: Bayer Leverkusen (1-3), València (5-1) i Atlètic de Madrid (1-2).

Moltes baixes, sobretot Messi

Per desmentir el seu entrenador i continuar la cacera al líder amb 10 punts més, el Barça s'enfronta avui a un equip en zona de descens directe (21 punts), un altre cop amb l'equip castigat per les baixes. A les tres habituals de Villa, Afellay i Fontàs, lesionats de fa temps, s'hi ha afegit la d'Abidal i més que possiblement la de Thiago, tots dos tocats després de l'estada amb les seves seleccions. Aquests cinc sumats als dos sancionats per cinc targetes, Messi i Busquets, deixen Guardiola un altre cop a mercè del filial: Tello, Sergi Roberto, Muniesa i Jonathan dos Santos.

Des que Guardiola és l'entrenador del Barça Leo Messi s'ha perdut molt pocs partits per lesió, menys per sanció, i encara menys per decisió tècnica. Això vol que dir que jugar sense ell sempre és una incògnita i els seus companys perden una referència que sempre hi és. "Va bé de tant en tant jugar sense ell per veure com va", assegurava ahir el tècnic. En canvi, quan li pregunten a vegades per què no dóna descans més sovint a l'argentí respon sempre que, si pot jugar, vol que Messi jugui sempre. A més, per mirar de donar un descans extra al crac argentí perquè torni amb més forces i ganes que mai per a la recta final de la temporada, Guardiola li ha donat permís per desaparèixer fins dilluns, com ja va fer la setmana passada amb Alves, que també estava sancionat. Una festa extra que no té Busquets, també sancionat avui, però que la plantilla accepta sense escarafalls -molt sovint per Nadal Messi també té més vacances que la resta-. "Leo acumula molt de temps amb molt d'esforç, porta el pes de ser el millor i no és fàcil. Quan pots sortir del teu entorn durant un temps tornes millor que abans", raonava ahir sobre el permís que li ha donat a la seva estrella. Contra l'Sporting avui el Barça hauria de ser capaç de vèncer sense Messi, sense trobar-lo a faltar -i ell no va buscar la cinquena groga al Calderón com sí que va fer Busquets-, mentre que dimecres tornarà fresc com una rosa contra el Bayer Leverkusen en la tornada dels quarts de la Champions.

Torna Clemente

Javier Clemente no sap què és guanyar al Camp Nou des de fa exactament 30 anys, el 12 de desembre del 1982 amb aquell Athletic Club que va guanyar dues Lligues seguides, però avui ho tornarà a intentar. El tècnic ha concedit aquesta setmana més entrevistes a mitjans catalans que mai, i en totes -també en la de l'ARA d'ahir- ha deixat clar que el joc de toc i de possessió del Barça no li agrada. Guardiola, amic del tècnic basc des que el va fer debutar amb la selecció espanyola ara fa 20 anys, el va defensar: "Jo sé quin tipus de futbol li agrada a Clemente, més directe i sense tanta transició al mig del camp. Jo si entengués que amb dues passades faig una ocasió de gol amb els meus jugadors també ho faria, però no ho sabem fer. Però nosaltres entenem que per tenir el control del partit hem de jugar d'aquesta manera". Sigui com sigui, Guardiola sap que el partit d'avui tornarà a ser d'aquests tipus handbol , amb els asturians penjats del travesser i el Barça fent circular la pilota horitzontalment davant de l'àrea buscant un espai.

L'Sporting arriba al Camp Nou amb dues baixes importants també, com són el davanter Adrian Colunga i el lateral Alberto Lora. A més, la parella de centrals, l'exblaugrana Botía i Gregory, eren dubte però finalment s'han recuperat.

stats