Esports 03/06/2012

Cop d'autoritat de Marc Márquez i Maverick Viñales

M. Molina / N. García
2 min
Cop d'autoritat de Marc Márquez i Maverick Viñales

MONTMELÓNomés van aconseguir la pole , però va ser gairebé com una victòria. Marc Márquez, a la categoria mitjana, i Maverick Viñales, a la categoria petita, van superar les adversitats i van aconseguir el millor temps als entrenaments oficials del Gran Premi de Catalunya de Motociclisme. L'un, amb molèsties a la mà dreta i una moto que no acabava de rutllar. L'altre, perquè el circuit no s'adapta a les seves condicions de pilotatge. Avui (11 h, Moto3; 12.15 h, Moto2, i 14 h, MotoGP; per Telecinco), i amb el permís del temps -es preveu un descens de les temperatures i no es descarta que plogui- parteixen com a principals favorits per aconseguir el triomf al traçat de Montmeló.

Encara que, sens dubte, el resultat més sorprenent va ser el de Márquez. Més enllà de les condicions físiques, el de Cervera havia tingut "molts problemes amb la posada a punt" de la seva moto, tal com va explicar. Els mecànics no aconseguien trobar-hi solució i per això van optar per "fer un reset " i començar de nou. Oli en un llum. A l'hora de la veritat la màquina va anar com una seda i Márquez va volar i va aconseguir un millor registre que ni ell "esperava".

Al seu darrere, Pol Espargaró, que també va millorar gràcies a un canvi en la configuració de la moto. Un resultat i una posició que el fan ser optimista: "Tenim una bona oportunitat de lluitar per la victòria", deia. En canvi, la decepció de la jornada se la va endur el suís Thomas Lüthi, que va veure com les opcions a la cursa li disminuïen considerablement. Havia dominat amb mà de ferro divendres, però ahir no va ser capaç de millorar el temps.

Una mica més plàcida, però igualment satisfactòria, va ser la pole de Maverick Viñales a Moto3. El de Roses ja havia demostrat que tenia una bona màquina per competir, i ahir, que s'havia "adaptat" a un circuit en què no se'n surt especialment bé. Però, com una formigueta, va anar esgarrapant temps al cronòmetre fins a ser dues dècimes més ràpid que el malaisi Khairuddin i quatre que el francès Louis Rossi. Avui, i pendent de la meteorologia -resa perquè no plogui però faci menys calor-, aspira a aconseguir la segona victòria de l'any.

Stoner, el més ràpid a MotoGP

A la categoria reina l'australià Casey Stoner va aconseguir la pole -la 36a des que és a MotoGP- imposant-se amb dues dècimes d'avantatge a Jorge Lorenzo. El pilot mallorquí es va queixar de "problemes amb el fre davanter", que li van impedir ser una mica més ràpid. En canvi, el català Dani Pedrosa no va poder millorar el temps que havia fet als entrenaments lliures i es va haver de conformar amb la cinquena posició.

stats