Esports 24/05/2012

1.850 mossos vetllaran per l'ordre públic durant la celebració de la Copa del Rei

Es desplegaran arreu del territori català i també faran tasques de seguretat ciutadana i de control del trànsit. El dispositiu a Madrid comptarà amb 2.300 agents

Agències
2 min

Barcelona1.850 agents dels Mossos d'Esquadra estaran desplegats arreu de Catalunya per garantir la seguretat de la celebració de la Copa del Rei de futbol, que juguen aquest divendres a Madrid el Barça i l'Athletic de Bilbao. El dispositiu, que es posa en marxa a les 0.00 h de divendres, té l'objectiu de vetllar per un desenvolupament normal de la celebració esportiva a totes les localitats catalanes. Els efectius policials també faran tasques de seguretat ciutadana, d'ordre públic i de trànsit.

Un dels objectius del dispositiu és garantir el desplaçament correcte d'aficionats fins a Madrid, tant d'anada com de tornada, i les possibles celebracions posteriors, en cas d'una victòria del Barça.

Es preveu un nombre important de desplaçaments d'aficionats culers des de Catalunya cap a Madrid, la majoria en tren i autocar. S'espera que fins a 43 autocars surtin de diversos punts de Catalunya. En cadascun dels punts de partida es comptarà amb presència policial. També hi haurà efectius policials a totes les carreteres afectades i a les àrees de servei del recorregut.

D'altra banda, es preveu que surtin cinc trens des de l'estació de Barcelona Sants, amb un elevat nombre d'aficionats. Es reforçarà la presència policial en aquest punt per poder donar resposta a qualsevol eventualitat.

També hi haurà presència policial a bona part dels municipis catalans on s'instal·lin pantalles gegants per seguir el partit.

En cas de victòria blaugrana s'activarà un operatiu específic per vigilar els punts de celebració habituals.

A Madrid es desplegaran 2.300 agents

Segons va anunciar ahir la Delegació del govern espanyol, per garantir la seguretat dels aficionats del Barça i de l'Athletic de Bilbao hi haurà mobilitzats 2.300 agents. D'aquest dispositiu, planificat amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza, 1.500 formen part del cos de la policia espanyola, entre els quals hi ha antidisturbis, cavalleria i helicòpters. Ells seran els encarregats que no hi hagi aldarulls ni abans ni després de la final i, sobretot, de controlar de prop els possibles grups d'extrema dreta que tinguin intenció d'apropar-se a l'entorn de l'estadi Vicente Calderón.

stats