Esports 24/01/2012

El partit que el 'Costa Concordia' no ha pogut jugar a Barcelona

Els tripulants de la nau havien de disputar un matx amb els estudiants de Nàutica de la UPC, tres dies després del naufragi

Efe
1 min

BarcelonaEls tripulants del creuer Costa Concordia tenen pendent un partit de futbol amb els estudiants de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Les dues parts havien acordat disputar-lo quan la nau atraqués a Barcelona, tres dies després del naufragi.

El capellà del Costa Concordia, Rafaelle Malena, va lligar el partit amb Ricard Rodríguez, diaca, mariner i delegat diocesà de l'Apostolat del Mar Stella Maris de Barcelona, a través d'un correu electrònic enviat deu hores abans de l'accident.

El partit s'havia de disputar aquest dilluns a les instal·lacions esportives del port de Barcelona, però el naufragi n'ha suposat l'ajornament, de moment, indefinit.

El diaca català encara no ha pogut parlar amb Malena, però li ha enviat un correu electrònic: "Sé que està bé i que es va quedar en el vaixell fins a última hora ajudant a desembarcar als passatgers ". 
 
" També sé que la tripulació es va portar bé i va ajudar a l'evacuació, que en un naufragi i amb el vaixell escorat no és fàcil ", ha reconegut el responsable de l'Apostolat de Mar de Barcelona Stella Maris, una organització catòlica que es dedica a ajudar "totes les seves necessitats, humana, espiritual, laboral o social" als mariners que arriben al port.

Stella Maris és una organització catòlica que dóna suport espiritual i laboral als mariners que atraquen al port de Barcelona. Cada anys atén de mitjana uns 7.000 mariners de totes les nacionalitats, dels quals uns 3.000 són tripulants de creuers turístics.

Rodríguez assegura que darrere de tot el luxe que ofereixen les travessies turístiques dels creuers s'amaguen "vides molt complicades" i jornades de treball "dures i llargues".

stats