Esports 18/06/2012

Cristiano Ronaldo entra en escena amb dos gols

Cristiano Ronaldo i Bruno Alves celebren el segon gol de Portugal.

Fins ahir a Cristiano Ronaldo tan sols se l'havia escoltat a l'Eurocopa fora del camp. El davanter portuguès del Reial Madrid havia ocupat espai als mitjans de comunicació per les seves declaracions, però no pel seu rendiment sobre la gespa contra Alemanya i Dinamarca. Ahir, en canvi, el futbolista va entrar en escena completant un partit majúscul contra Holanda, que es va avançar en el marcador. Dos gols seus van donar la volta al marcador i van segellar la classificació de Portugal per als quarts de final, en què es veurà les cares amb la República Txeca. Els aficionats, però, van més enllà i ja s'imaginen un enfrontament a semifinals amb la selecció espanyola, en què Cristiano Ronaldo competiria contra sis jugadors del Barça.

Portugal no va començar bé el decisiu partit que tancava el Grup B i als 11 minuts de partit ja havia encaixat un gol de Rafael van der Vaart, que va saber aprofitar una assistència d'Arjen Robben per superar Rui Patrício. Cristiano Ronaldo, a més, va encetar l'enfrontament fallant oportunitats de gol.

Quan es va veure contra les cordes, amb la pressió de quedar fora d'una Eurocopa que l'obsessiona, Cristiano Ronaldo va exhibir la seva millor versió contra Holanda. El davanter va anotar dos gols (minuts 27 i 74) per donar la volta al marcador. El futbolista del Reial Madrid n'hagués pogut anotar més, ja que va rematar una i una altra vegada contra la porteria de Maarten Stekelenburg, que va tenir molta feina per no encaixar més gols.

Paulo Bento va saber dissenyar un partit amb molts espais en atac per a Cristiano Ronaldo i Nani, que amb metres lliures al seu davant sempre es van mostrar perillosos al contraatac. Holanda va passar a tenir la pilota, però no va ser capaç de generar bones oportunitats de gol.

Bert van Marwijk, seleccionador d'Holanda, va recuperar Afellay de la banqueta, però el davanter del Barça no va saber trobar el camí del gol en els 24 minuts de què va disposar.

Decepció holandesa

Holanda deixa l'Eurocopa per la porta del darrere, incapaç de sumar ni un punt en tres partits. Rebrà moltes crítiques aquesta selecció, que arribava amb moltes il·lusions, però que ha encaixat cinc gols i tan sols n'ha pogut anotar dos en els partits jugats contra Dinamarca (0-1), Alemanya (1-2) i Portugal (2-1).