L'Espanyol completa una setmana rodona derrotant el Deportivo (4-1)

Els blanc-i-blaus han sumat set punts dels últims nou disputats

Roger Requena
Piatti celebra amb Moreno el segon gol dels blanc-i-blaus contra el Deportivo

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha tancat la seva particular setmana fantàstica derrotant el Deportivo a Cornellà (4-1). Només tres dies després d'empatar al camp del Vila-real i sis després de vèncer l'altre conjunt gallec, el Celta, el conjunt espanyolista s'ha imposat en un duel en què ha anat de més a menys. Després d'un inici força efectiu, s'ha situat 2-0 gràcies a dos matiners gols de Baptistão, de cap, i d'Arribas, que ha rematat a la seva pròpia porteria un córner servit per Piatti i pentinat per Moreno, que més tard firmaria els dos gols que tancarien el partit.

Abans, però, el Dépor ha viscut bona part del partit encallat en la teranyina proposada per Quique Sánchez Flores. Els gallecs han tingut força estona la pilota, però la bona pressió espanyolista ha aconseguit que no sortissin en curt ni juguessin amb comoditat. Amb David López anul·lant Lucas Pérez, la referència ofensiva, han hagut de ser homes com Cartabia o Borges els que intentessin acostar el perill a la porteria de Pau amb rematades llunyanes. L'Espanyol se sentia molt còmode amb el 2-0, i durant molts minuts ha pogut viure en un dels escenaris que més li agraden: replegat, procurant no cedir espais i passant la iniciativa a un Deportivo durant molts moments inofensiu.

Baptistão ha pogut firmar el tercer poc abans del descans, però la seva volea tal com venia ha marxat desviada. En la represa, els homes de Pepe Mel han fet un pas endavant. Primer Guilherme i Cartabia han avisat amb dues ocasions clares, fins que al minut 52 Borges ha rematat a plaer una centrada rasa des de l'esquerra de Luisinho, que s'havia desfet amb habilitat de Víctor Sánchez. El gol ha tornat al partit un Deportivo que no havia perdut la fe, i ha instal·lat el nerviosisme a Cornellà, que durant més de 20 minuts ha tornat a sentir un patiment que ja és recurrent en els partits de l'Espanyol.

Lluny d'atemorit-se, però, l'Espanyol ha sabut reaccionar a temps. Sánchez Flores ha donat entrada a Granero i a Sergio García, que aquest cop, a diferència dels canvis que va fer a Vila-real, sí que han servit per retenir la pilota. El primer, de fet, ha estat astut en pispar una pilota dins de l'àrea a Arribas, que li ha acabat fent penal. Malgrat que el públic demanava que el xutés Sergio García, ha estat Gerard Moreno qui ha assumit la responsabilitat. I no ha fallat, el perpetuenc, malgrat la bona estirada de Pantilimon. El tercer gol ha acabat amb la fe del Deportivo, que ha acabat el partit sotmès de nou a la voluntat blanc-i-blava. Sergio García ha pogut firmar el quart amb una vaselina després d'un regal del porter, però el xut se li ha escapat per poc. Ha tornat a ser Moreno, en rematar una centrada des de dins de l'àrea de Baptistão, qui ha sentenciat el duel. Vuit punts i, el més important, bones sensacions per arribar amb optimisme al Santiago Bernabéu.

El United segueix David i Aarón

El gran rendiment defensiu demostrat els últims partits no ha passat inadvertit. Ahir el cap de scouting del Manchester United, Javier Ribalta, era a la grada de Cornellà. Seguidor perico confessat, Ribalta hi va acudir acompanyat d’un membre del seu equip per seguir jugadors que interessen el club anglès, que ja el curs passat va enviar diversos emissaris a seguir David López i Aarón Martín. El seu preu, les clàusules: 40 i 30 milions d’euros.