Esports 22/10/2016

Una gesta heroica salva un punt de la tragèdia (3-3)

Un Espanyol amb 10 homes acaba aplaudit després d'igualar un partit que perdia 0-3 al descans

Roger Requena
L'Espanyol ha salvat un punt contra l'Eibar a casa (3-3)

Cornellà de LlobregatDe l'infern al cel només hi ha 45 minuts, els que han passat des que Kike García ha firmat un dolorós 0-3 que semblava deixar tocat de mort un Espanyol, fins a l'empat a 3 final, en l'últim minut, obra de Baptistao. Impensable després de l'horrible primera part, que ha acabat veient-se minimitzada per un segon temps èpic amb més fe que futbol. Un punt d'oxigen i de crèdit per a un equip que, això si, segueix mostrant més carències que virtuts.

Al llarg del primer temps, a l'equip espanyolista no li ha sortit res bé. I això que, en els primers 15 minuts, no semblava possible res del que acabaria passant després, ja que l'equip ha mostrat una ambició i una intensitat que feien pensar que aquest partit cauria del costat espanyolista. La rauxa, però, ha durat ben poc, fins que l'Eibar ha anat guanyant metres amb pilotes aturades i ha castigat una errada defensiva, la primera de la tarda, amb un gol de Sergi Enrich. L'alegria a la grada no ha parat, però, fins que cinc minuts després Diego Reyes ha desviat una centrada d'Inui a la seva pròpia porteria. Només aleshores, els dubtes que generava l'equip s'han traslladat a una afició que al descans ha xiulat i en els primers minuts del segon temps ha combinat xiulets amb indiferència.

L'Eibar s'ha trobat molt còmode i ha demostrat ser un equip amb les idees molt més clares capaç de reaccionar a entrebancs com el que va patir dilluns a casa contra l'Osasuna. L'Espanyol, en canvi, no trobava resposta i veia com la seva ferida s'anava engrandint. L'onze inicial, amb les novetats de Jurado per Hernán i Demichelis debutant a l'eix de la defensa, buscava donar pausa i tranquil·litat al joc espanyolista, però l'equip no ha tingut gaire de tot això i ha anat perdent la pilota a mesura que passaven els minuts.

En l'enèsima badada defensiva, Kike García ha rematat a plaer el tercer gol dels guipuscoans. Desconcertat i empipat, Quique Sánchez Flores, sempre inquiet des de la banda, ha intentat capgirar la dinàmica donant entrada a Hernán i Aarón per Roca i Javi López. Res, però, semblava poder canviar els ànims d'un conjunt que feia l'efecte d'estar tocat de mort. Els dos canvis ofensius, però, han acabat donant un altre aire als blanc-i-blaus, que han tret forces d'on no se n'esperava i han acabat donant vida a un partit que semblava sentenciat.

Hernán ha escurçat distàncies amb un xut des de fora de l'àrea. El paraguaià ha esperonat l'afició, els seus companys i tot el partit, ja que el seu vertigen ha encès l'espurna que necessitava l'Espanyol. Amb un xut mossegat en una acció afortunada dins de l'àrea, Piatti ha firmat el segon pas cap a la gesta amb un gol que ha fet tornar a respirar Cornellà. A falta d'un quart d'hora, tot semblava possible. Fins i tot, que li xiulessin un penal a favor a l'Espanyol un any després. L'àrbitre, però, no ha volgut castigar ni una possible falta sobre Baptistao ni unes mans inexistents de Ramis dins de l'àrea.

L'Eibar renunciava a arribar a la porteria rival i intentava interrompre el joc per perdre el màxim de temps possible enfront d'un Espanyol ple de presses a qui els nervis acceleraven més del que era necessari. No hi ha ajudat una incomprensible expulsió de Caicedo, que en cinc minuts ha vist dues grogues innecessàries, cosa que ha condicionat la gesta dels seus companys. Quique, enfadat, l'ha esbroncat a cau d'orella quan se li ha acostat. Especialista a perdre temps, l'Eibar ha aconseguit que en els últims minuts es jugués ben poc, i això ha reduït les opcions de l'Espanyol de fer un miracle que, finalment, acabaria arribant. Una carrera pel centre l'ha acabada Baptistao amb un xut que ha desfermat l'eufòria en una afició que, després dels xiulets al descans, ha acabat aplaudint els seus homes.