SELECCIÓ CATALANA
Esports 31/12/2011

Cruyff: "Catalunya pot jugar on vulgui i guanyar qualsevol partit"

Satisfacció entre els jugadors i el cos tècnic de Catalunya pel nivell del joc i l'entrada al Lluís Companys tot i l'empat final. Bojan va ser escollit el millor jugador del matx el dia que tornava a casa.

Martí Molina / Toni Padilla
2 min
El seleccionador català, Johan Cruyff, al costat del seu ajudant, 
 El sabadellenc Oscar Garcia Junyent.

BARCELONAEls jugadors de Tunísia es van fer una fotografia al Lluís Companys eufòrics després de tancar uns dies meravellosos: primer triomf sobre Euskadi -0-2 a Bilbao- i després 0-0 amb Catalunya, dues seleccions amb campions del món de titulars. El seleccionador català, Johan Cruyff, però, no va deixar que el resultat final esguerrés el bon partit de la selecció catalana, i va definir el nivell del matx com a "francament bo". I va afegir: "Només es pot dir que no hem estat gaire fins a l'hora de rematar". De fet, quan se li va preguntar sobre si la selecció catalana tindria res a envejar als dos finalistes del Mundial (Espanya i Holanda), el tècnic va afirmar : "No s'ha d'exagerar amb les comparacions, però aquesta selecció té molta qualitat. Em quedo amb el fet que pot jugar on vulgui i guanyar qualsevol partit". L'holandès, que havia advertit del nivell del rival abans del matx, va acabar admetent que sobre la gespa els tunisians l'havien acabat de sorprendre en positiu.

Johan Cruyff havia deixat clar que veure aquests jugadors defensant Catalunya sense cobrar res era un motiu d'orgull, i va defensar la seva actuació amb energia: "A la primera part hi havia jugadors més veterans, que dominaven la pilota. I al segon temps hi havia jugadors joves, que ho han fet molt bé. Hem tingut ocasions tant a la primera part com a la segona. El màxim que es pot dir és que no hem estat gaire fins a l'hora de rematar. Però en el futbol valores com es juga; i a mi el partit m'ha agradat molt".

Un partit en què Bojan Krkic va ser escollit com a millor jugador pels periodistes acreditats. El davanter de Linyola jugava per primer cop a Catalunya des que va marxar al Roma i va ser un dels que va tenir més minuts sobre la gespa. A més, va portar el braçalet de capità durant la segona part. A la fi del matx, Bojan va comentar: "Sento molta estima per l'afició catalana i això fa que tingui més ganes de passar dies aquí. Ha faltat poc per al gol. Al principi ens ha costat una mica, però després hem tingut oportunitats per poder guanyar el partit".

stats