Futbol - FA Cup
Esports 21/05/2016

El Crystal Palace està a punt de sorprendre el United de Van Gaal a la Copa Anglesa (1-2)

Quan el partit s'encaminava als penals, Lingard ha desempatat i ha impedit que els 'eagles' celebressin el primer títol de la seva història

Ferran Rigat
Jesse Lingard celebra el gol que ha donat la dotzena Copa Anglesa al Manchester United

BarcelonaWembley ha sigut l'escenari d'una final de Copa Anglesa vibrant en la qual el Manchester United ha evitat que el Crystal Palace fes història (1-2). Els 'eagles' podien haver guanyat el primer títol des de la fundació del club però els 'red devils' ho han evitat amb el dotzè títol de l'entitat, empatant amb l'Arsenal com a equip amb més títols. El United ha dominat gran part del partit però ha perdonat enviant dues ocasions clares al pal. El Crystal Palace ho ha aprofitat a 12 minuts per acabar el duel però els homes de Louis Van Gaal han empatat i en la pròrroga han marcat el desempat.

A la primera part, el United ha dominat el partit. La possessió i les millors opcions de marcar eren per als 'red devils', però el Crystal Palace ha aprofitat les seves armes per apropar-se, el contracop i la pilota parada. A la represa els homes de Van Gaal han sortit amb encara més ímpetu. Primer Marouane Fellaini al minut 53 i després Anthony Martial al 61' han enviat la pilota al pal. Eren els millors minuts del conjunt de Manchester, però les lesions de Marcos Rojo i sobretot de Marcus Rashford, un dels millors del partit, han fet baixar una mica el ritme.

Al 78', el gol de Jason Puncheon ha avançat el Crystal Palace i ha posat en risc el títol per al United, però només durant tres minuts. Una gran jugada de Wayne Rooney ha propiciat el gol de Juan Mata i ha enviat el partit a la pròrroga. En el temps extra, els homes d'Alan Pardew han arribat amb les cames més fresques. A més, la segona groga de Chris Smalling posava de cara el duel per als londinencs, però al 110' ha aparegut el jove Jesse Lingard amb un xut impossible per al porter rival i ha fet que el Manchester United aixequés el segon títol des de la marxa de Sir Alex Fergusson.