Esports 11/05/2012

Cuenca: "Ningú vol deixar el Barça"

Isaac Cuenca viu al marge dels rumors de fitxatges del Barça i, com tots, assegura que no pensa a marxar del club. Però la plantilla actual patirà canvis amb els joves del filial que pugin i alguna incorporació.

Natalia Arroyo
2 min
Isaac Cuenca, que ahir participava en el rondo al costat d'Afellay, Piqué i Pedro, assegura que respectarà la decisió del club si es decideix cedir-lo o traspassar-lo.

BARCELONA.La plantilla del Barça per a la temporada 2012/13 no serà la mateixa que l'actual. Hi haurà canvis. Segur. D'una banda, perquè són quatre els futbolistes del filial que s'ha previst que tinguin fitxa del primer equip a partir de l'1 de juliol: Jonathan dos Santos, Marc Bartra, Marc Muniesa i Martín Montoya. Té molts números de tenir-ne, també, Cristian Tello. De l'altra, perquè des del club no amaguen que caldrà fer alguna inversió per fitxar algun jugador que reforci les posicions més vulnerables de l'equip.

Els nous que vinguin, sumats als 20 components de l'actual grup (descomptant-hi Abidal), acostarien la nova plantilla del Barça als 27 o 28 futbolistes, una xifra que sembla excessiva per a la manera de fer que ha caracteritzat fins ara aquest cos tècnic, malgrat que ja no sigui Guardiola (el principal demandant de plantilles curtes) l'home que dirigeixi el vestidor.

Mentre des de la secretaria tècnica es decideix qui hi entra, en paral·lel s'està decidint qui en surt. "Visc al marge dels rumors de fitxatges i cessions -deia Isaac Cuenca ahir en roda de premsa-. Però hauré d'acceptar el que decideixi el club. D'aquí [del Barça] ningú vol marxar, ni cedit, perquè mai saps què pot passar".

Aquesta és la mentalitat de Cuenca i de tots els futbolistes del Barça actual. A la pràctica, però, això no és viable i algun jugador, encara que no ho desitgi, no tindrà més remei que fer les maletes i marxar. Totes les travesses situen Dani Alves al capdavant de la llista de transferibles, i el segueixen Keita, Adriano i Afellay. El club continua mantenint la màxima discreció sobre aquestes qüestions fins a la final de la Copa del Rei el 25 de maig. Serà a partir de llavors quan es parlarà obertament de jugadors descartats i possibles fitxatges. De fet, Cuenca va aclarir ahir que malgrat que l'arribada de Tito "és un punt a favor perquè manté el model de fa anys", els jugadors no saben encara "qui seguirà i qui marxarà".

Keita i Tito tornen a entrenar-se

El Barça va exercitar-se ahir al matí en una sessió que va completar amb normalitat Keita, un cop superades les molèsties al soli. També va ser-hi present Tito Vilanova, ja sense febre. Alexis Sánchez va incrementar el ritme, però segueix treballant al marge del grup.

stats