En breu
Esports 05/01/2012

Dakar 2012

Nuria García
2 min

Marc Coma va començar ahir l'operació retallada. I és que, després de perdre 13 minuts en la tercera etapa respecte al seu gran rival i líder de la general, Cyril Despres, el català va guanyar ahir la quarta etapa i va retallar dos minuts i dos segons al francès, que va ser segon. El motxiller de Coma, Joan Pedrero, va acabar sisè, a 11 minuts i 20 segons del líder de l'etapa, mentre que Gerard Farrés va entrar onzè, a 15 minuts i 26 segons de Coma, i Jordi Viladoms, quinzè, a 17 minuts i 36 segons. La general la segueix liderant Despres, ara a 8 minuts i 10 segons de Coma.

La jornada no va ser fàcil per a Laia Sanz. Després de la sanció de 40 minuts que li va imposar l'organització després de saltar-se un punt de control en la tercera jornada, en la quarta etapa va patir una caiguda. La catalana, que va arribar a Chilecito en 86a posició, va caure en el quilòmetre 210 i, de retruc, va foradar el dipòsit de benzina i es va donar un fort cop a la mà. El seu motxiller, Marc Guasch, li va haver de passar benzina per poder arribar al final. Ara és 66a a la general.

En cotxes Stéphane Peterhansel va aconseguir el triomf i torna a recuperar el lideratge de la general. El pilot francès va completar l'etapa en 3 hores, 49 minuts i 33 segons, per davant de l'argentí Terranova (a 5:19) i De Villiers (a 6:42). El quart va ser Nani Roma, que ha completat l'etapa entre San Juan i Chilecito a set minuts i 35 segons de Peterhansel. Ara la general la comanda Peterhansel, seguit de De Villiers (a 5 minuts i 41 segons). I el tercer és Nani Roma, que segueix escalant posicions en la classificació general i ara ja està a només 6 minuts i 44 segons de Peterhansel.

Qui no va poder participar en la quarta etapa del Dakar va ser Rosa Romero. La dona de Nani Roma, que participava en moto, va ser obligada per l'organització a abandonar el Dakar després de saltar-se diversos punts de control en la tercera etapa -va acabar-la pel camí dels camions, en comptes del camí de les motos-. La pilot catalana va tenir problemes per arribar dimecres al bivac de San Juan, ja que el seu motor s'aturava cada cinc quilòmetres per culpa d'un increment constant de temperatura.

Avui la caravana del Dakar arriba a les blanques dunes de Fiambalá. Les motos faran front a una especial de 265 quilòmetres, que travessa una estreta pista del vessant de la muntanya, mentre que la dels cotxes serà mes curta: 246, tot i que aquest recorregut portarà els pilots per la sorra durant més estona.

stats