Dakar 2012
Esports 10/01/2012

Marc Coma guanya una etapa polèmica i és el nou líder amb un minut i mig sobre Despres

2 min
Dakar 2012

El pilot d'Avià és 9 minuts més ràpid

Marc Coma (KTM) va veure com ahir la sort li somreia i podia recuperar bona part del temps perdut la setmana passada, quan es va perdre en una de les especials. I és que ahir qui va tenir problemes va ser Ciryl Despres (KTM), que va quedar-se enganxat al fang i va trigar més de 8 minuts a treure la moto i poder continuar l'etapa que enllaçava les localitats xilenes de Copiapó i Antofagasta. Un problema que no va patir el pilot d'Avià, que va avançar en solitari fins a creuar la línia de meta amb 17 minuts d'avantatge respecte del francès. Però la diferència es va acabar reduint a 9 minuts, ja que l'organització va descomptar el temps que Cyril Despres i altres pilots van perdre, al·legant un error en el llibre de ruta. Tanmateix, Coma és el nou líder amb 1 minut i 26 segons sobre el francès.

La reclamació de Despres

L'incident es va produir al quilòmetre 10,8. Segons va informar l'organització, les pluges que van caure a les últimes hores van deixar impracticable l'espai per on es creuava un riu. Però després del pas del setè corredor la direcció del Dakar va optar per canviar el recorregut. Així, pilots com Coma no van tenir cap problema. Cyril Despres va reclamar i l'organització va decidir descomptar-li els 8 minuts que havia perdut sobre el fang. Marc Coma es va mostrar molt disconforme amb aquesta decisió i va afirmar que "el ral·li sempre ha premiat el que supera les dificultats, i en aquest cas ha estat al revés, han tornat el temps als primers pilots i a mi em diuen que no me'n donen perquè he passat bé".

Nani Roma guanya l'etapa en cotxes

En cotxes la victòria va ser per al català Nani Roma (Mini), que va superar el nord-americà Robby Gordon (Hummer) per només cinc segons. El francès Stéphane Peterhansel, líder de la categoria, va finalitzar quart a més de cinc minuts. Amb aquest resultat, el pilot de Mini encapçala la prova amb set minuts i mig sobre Gordon. Holowczyc és tercer i Roma quart, a 12:27.

557 quilòmetres per avui

L'etapa d'avui del Dakar, la novena, enllaçarà les localitats xilenes d'Antofagasta i Iquique, i tindrà 557 quilòmetres cronometrats a més d'un enllaç de 9. Al principi creuaran canons, passaran per pistes netes i s'enfonsaran en el temut fesh-fesh. Després obligarà els pilots a desenvolupar les seves habilitats en navegació, per acabar en la gran baixada d'Iquique.

stats