PRIMER EQUIP
Esports 17/05/2012

Dani Alves es trenca la clavícula

En una topada fortuïta durant l'entrenament d'ahir Dani Alves es va trencar la clavícula dreta. El lateral dret va ser operat d'urgència a la tarda i ara s'estarà entre sis i vuit setmanes de baixa.

Luana Valls / Nuria García
3 min
DOLOR INTENS  El defensa Dani Alves es queixa de la clavícula dreta durant l'entrenament del Barça d'ahir al matí.

BARCELONA.Ahir el Barça es va quedar sense Dani Alves per disputar la final de la Copa del Rei, ja que el lateral brasiler es va trencar la clavícula dreta durant la part final de l'entrenament del matí. Va ser en una jugada fortuïta, en què va topar amb un company i va caure a terra. Després de fer-li les proves pertinents, els metges van decidir que la millor solució era una intervenció quirúrgica. El defensa brasiler va ser operat per la tarda d'urgència pel doctor Carles Torrens i el cap dels serveis mèdics del Barça, el doctor Ricard Pruna, a l'Hospital de Barcelona, d'una fractura amb luxació del terç extern de la clavícula dreta. Els metges van comentar que possiblement avui al migdia, si el jugador brasiler ha passat una bona nit, podria rebre l'alta mèdica. El període de baixa serà de sis a vuit setmanes.

Quatre setmanes immobilitzat

"Les quatre primeres setmanes haurà d'estar immobilitzat, així que es perdrà la final de la Copa del Rei i els amistosos que tenia previstos amb la selecció del Brasil", va dir el doctor Pruna, que va comparèixer al costat del doctor Torrens. Pruna va comentar que esperen que el lateral brasiler estigui a punt per començar la pretemporada del primer equip, ja que, com ell va explicar, durant les primeres quatre setmanes del període de recuperació Alves haurà d'estar immobilitzat perquè la fractura es consolidi sense problemes.

El doctor Pruna, en preguntar-li com està d'ànims Dani Alves després de la intervenció, va explicar que el defensa "no va tenir temps ni de pensar". "A la una es va lesionar i a les quatre ja era a l'hospital fent-se les proves del preoperatori", va afegir Pruna abans que el doctor Torrens confirmés que la cirurgia havia anat "bé" i que, quan passi el període de recuperació i "la fractura es consolidi", Alves "estarà absolutament recuperat".

D'altra banda, el doctor Pruna també va parlar de la resta de jugadors del Barça que estan lesionats. Sobre Villa va dir que en les pròximes dues setmanes decidiran si el davanter està en condicions de rebre l'alta mèdica i, per tant, de ser convocat per Vicente del Bosque per l'Eurocopa. I respecte a Carles Puyol, el cap de serveis mèdics del Barça va dir que estava del tot descartat per jugar amb la selecció espanyola aquest estiu.

Defensa sota mínims

La baixa de Dani Alves se suma a la de Carles Puyol, operat recentment del genoll dret; a la d'Éric Abidal, que va passar per la sala d'operacions per sotmetre's a un trasplantament de fetge i no ha jugat des del partit al Calderón contra l'Atlètic de Madrid del 26 de febrer, i a la d'Andreu Fontàs, que es va trencar el lligament creuat anterior del genoll dret contra l'Osasuna al gener i fins al curs vinent no estarà disponible. Sense ells quatre la situació a la defensa blaugrana s'agreuja de cara al partit de Copa del divendres 25. Davant d'aquestes baixes Guardiola només tindrà dos defenses naturals del primer equip per enfrontar-se a l'Athletic: Piqué i Adriano. Si el tècnic de Santpedor decidís apostar per una defensa de quatre homes, el lateral dret del filial, Martín Montoya, és el jugador amb més números per substituir el brasiler a l'onze, ja que seria l'opció més natural. Tot i així, Guardiola podria apostar per una altra combinació i saltar d'inici al camp amb una defensa de tres.

Malgrat aquestes baixes d'última hora, no tot són males notícies per a Pep Guardiola, ja que el xilè Alexis Sánchez estarà disponible per jugar, igual que Pinto, que arribarà al partit en perfectes condicions per defensar la porteria blaugrana.

stats