MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 03/06/2012

Dani Pedrosa: "Ja tocaria un any sense lesions"

Stoner No sé si el Mundial és igual o ha canviat, però quan et fas gran veus més la realitat que quan ets petit Futur M'agradaria quedar-me a Honda, però si el mercat va en una altra direcció, també cal estar preparat i alerta

Nuria García
4 min
Dani Pedrosa espera poder pujar al capdamunt del podi a Montmeló, davant la seva gent.

MONTMELÓDani Pedrosa (Castellar del Vallès, 29 de setembre del 1985) creua els dits per tenir una temporada tranquil·la. No demana gaire, només que les lesions el respectin després de diverses caigudes greus que l'han obligat a passar per la sala d'operacions. Ell, constant, confia a esquivar la mala sort i aconseguir per fi el títol que li falta per ser campió en les tres categories.

Dos anys més tard, tornes a Montmeló. L'any passat et vas perdre la cursa per lesió, ¿això fa que en tinguis més ganes?

Fa dos anys que no corro aquí i em fa molta il·lusió ser a Montmeló i veure per fi el circuit. A més, aquest gran premi és el de casa i vénen familiars, fans i amics... el Circuit és al costat d'on vaig néixer, imagina't!

Com vas viure la cursa de la temporada passada?

Doncs des de la televisió, a casa meva. Molt trist i amb dolor, amb molt de dolor.

No m'estranya, després de la caiguda de Le Mans...

No només era dolor físic... també era dolor al cor, per no poder ser-hi.

Parlem de coses positives. Un segon lloc i dos tercers aquesta temporada. Pot ser el teu any?

Jo crec que hem de treballar cursa per cursa perquè ara mateix encara no es pot dir res. Queda molt campionat per endavant i el nivell dels altres dos pilots que lluiten pel títol està sent molt bo. Hem de lluitar i guanyar-nos els triomfs cada diumenge.

Comencem a creuar els dits perquè aquest any et respectin les lesions. Quin historial que tens!

Esperem que hi hagi sort aquest any i que no hagi de patir en aquest sentit. Ja tocaria un any sense lesions.

La clavícula és el teu punt feble. Quants cops te l'has trencada?

Uns quants... uns quants! Però no els tinc comptats. El més important és mirar endavant.

Ja sé que quan caus no hi ha gaire res a fer, però ¿et prepares d'alguna manera per prevenir lesions?

No hi ha gaire prevenció que puguis fer. En el passat vam intentar moltes coses però al final el que serveix és estar tan sa com sigui possible físicament i també mentalment, ja que això fa que caiguis menys o que, quan passi, almenys no sigui tan greu.

¿Les lesions són la causa que no tinguis encara el títol de MotoGP?

No hi ha un únic motiu. Hi ha moltes coses que hi influeixen i que van passant successivament, una rere l'altra. No sóc campió ara per ara però no hem de pensar en els perquès, sinó continuar endavant com he fet en el passat, com quan vaig guanyar els campionats de 125 cc i de 250 cc.

L'any passat ho tenies tot de cara, però la lesió va fer que la temporada se n'anés en orris.

Les coses a vegades no van sempre com un espera, però no pots fer res més que refer-te. Per sort, encara tinc il·lusió i les ganes em donen empenta per seguir endavant.

¿I aquest any estan anant les coses com esperes?

De moment estic content. No al cent per cent perquè encara em falta guanyar alguna cursa, però en general estic content.

¿Aquest tornarà a ser un Mundial de tres (Pedrosa, Lorenzo i Stoner)?

Sembla que sí, l'any passat jo no vaig comptar gaire per la lesió, però sí [riu]. En un campionat poden passar moltes coses, mai se sap, però sembla que serem només tres.

Per cert, ¿sorprès per l'anunci de retirada de Casey Stoner?

Sí, és jove, té la meva edat! Vam començar alhora. Tot i que siguem joves, ja fa temps que estem per aquí corrents. Puc entendre'l una mica, no sé quina és la seva motivació més gran ara, però cal respectar la seva decisió.

¿Penses, igual que ell, que el Mundial de MotoGP ha canviat molt?

La perspectiva d'ara és diferent a la d'abans. No sé si el Mundial és igual o ha canviat, però quan et fas gran veus més la realitat que quan ets petit. Potser abans no ens adonàvem de coses que ara sí que veiem i que potser ens agradaria que fossin diferents.

Però tu de moment segueixes, no penses en la retirada, no?

No, no, jo de moment no! Mentre tingui ganes de córrer, aquí estaré!

Pensant en l'any vinent. Si segueixes a Honda, a qui t'agradaria tenir de company d'equip? Imagina't que et deixessin triar...

El principal és estar tu content, no qui tens o qui deixes de tenir de company d'equip. Estiguis en un lloc o en un altre, l'has de guanyar igual, ja que és un rival més. És una decisió que ara mateix no se sap... no sé encara ni què faré jo, imagina't!

¿Encara no has parlat amb Honda?

Com he dit sempre, ara estic molt concentrat en aquest campionat. Ja arribarà quan toqui. A mi m'agradaria quedar-me, sempre és bonic seguir amb la mateixa gent des de petit, però si el mercat va en una altra direcció, també cal estar preparat i alerta.

Avui sortiràs cinquè, ¿creus que tens possibilitats de pujar al podi?

Espero que sí! En tinc ganes, és el circuit de casa i vull fer-ho bé. M'agradaria treure un bon resultat davant familiars i amics. A veure si tenim sort i ho podem aconseguir.

Diuen que baixaran les temperatures i potser plou...

Mentre no plogui, estarà bé, perquè fins ara hem tingut tres grans premis bastant difícils amb la pluja. A veure si tenim un cap de setmana bo i que faci bon temps tant per a nosaltres com per als aficionats.

stats