SIS NACIONS
Esports 05/01/2012

Danny Care, fora de la selecció anglesa pels seus problemes d’alcoholisme

En Danny Care està de pega. El mig de melé dels Harlequins es perfilava com el cervell de la nova selecció anglesa dirigida pel nou tècnic Stuart Lancaster, però un nou escàndol extra esportiu l'allunya del XV de la Rosa.

Ferran Vital
2 min
Danny Care, jugador de la selecció anglesa de rugbi

BarcelonaEl jugador de Leeds es va perdre el passat mundial de Nova Zelanda per una inoportuna lesió als lligaments del peu, desprès d'haver completat una molt bona temporada amb el seu club, els Harlquins. Amb un Ben Youngs fora de forma i en Wigglesworth lesionat, el nou tècnic anglès havia apostat per en Danny Care com a "9" titular dels anglesos de cara al porper Sis Nacions que començarà d'aquí a un mes.

Malauradament, el jove jugador sembla tenir problemes amb l'alcohol. Ahir es va fer públic que el jugador va ser arrestat per conduir el seu vehicle amb una taxa d'alcohol que dues vegades superior a la permesa. A aquest fet convé afegir-hi l'escàndol que el mateix Danny Care va protagonitzar el passat onze de desembre, quan el jugador va ser arrestat per escàndol públic i ebrietat a altes hores de la matinada desprès d'un partit a la Copa d'Europa de rugbi que el seu club va perdre contra el Toló.

El tècnic del XV de la Rosa, en Stuart Lancaster, va qualificar el comportament de Care com "absolutament inacceptable" i va anunciar la seva exclusió del combinat nacional, com a mínim, fins desprès de la conclusió del Sis Nacions, sempre i quan el jugador "recobri la serenitat i sigui digne de confiança". I és que el nou tècnic anglès vol recuperar el prestigi perdut al passat Mundial de Nova Zelanda, quan els escàndols de Mike Tindall (membre de l'aristocràcia anglesa i figura propera ala casa reial) i les sortides nocturnes de diversos jugadors van convertir el XV de la Rosa en el centre d'atenció de la premsa sensacionalista britànica.

El jugador de Leeds va admetre ahir la seva culpa i va mostrar el seu remordiment, i va anunciar també que es declararà culpable en la seva visita al Tribunal el proper 16 de gener. El curiós del cas és que hores abans de ser arrestat per conduir ebri, el mateix Danny Care havia penjat al seu Twitter els seus millors desitjos de cara al 2012: vestir la samarreta nacional i esdevenir un exemple per les futures generacions de jugadors, alhora que desitjava un bon any nou als seus seguidors. Ahir mateix en Danny Care va demanar disculpes pel mateix mitjà de comunicació a tots els seus seguidors i acceptava rebre el càstig que els tribunals consideressin oportuna.

stats