TENIS
Esports 05/07/2012

David Ferrer s'estimba als quarts de final de Wimbledon

Andy Murray va eliminar ahir David Ferrer i jugarà les semifinals de Wimbledon contra Jo-Wilfried Tsonga. L'altre duel per optar a la final el disputaran Novak Djokovic i Roger Federer.

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONA.Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray i Jo-Wilfried Tsonga disputaran demà les semifinals de Wimbledon, un torneig del qual ahir va quedar eliminat David Ferrer. El tenista de Xàbia jugava per primera vegada els quarts de final i va caure eliminat en un partit decidit per detalls, que va resoldre tres dels seus quatre sets al tie-break (7-6, 6-7, 4-6 i 6-7). Gairebé quatre hores d'intensos intercanvis de cops a Londres van tirar per terra les il·lusions de Ferrer, però no el seu prestigi.

David Ferrer va començar el seu duel contra Andy Murray amb força, enduent-se un primer set ajustat. Després, però, no va ser capaç de concretar un segon set que semblava tenir de cara i el partit va quedar empatat. El número 5 del món va mirar moltes vegades enrere, recordant i maleint totes i cadascuna de les pilotes decisives d'aquest segon set. No es va enfonsar, però cada vegada va competir amb menys fe i més cansament, dos defectes que el rival va saber aprofitar per apuntar-se el tercer set, l'únic que no va necessitar tie-break .

Quan el quart set estava empatat a cinc jocs, la pluja fer acte de presència a Wimbledon, cosa que va fer aturar el partit de quarts de final durant més de 20 minuts. David Ferrer va aprofitar el descans per recuperar forces, però quan el duel es va reprendre ja no hi havia marge i Andy Murray va tornar a endur-se un set resolt al tie-break .

Serà la quarta vegada que Andy Murray disputarà les semifinals a Wimbledon, un torneig que no ha guanyat mai. Enguany ha sabut treure profit d'una part del quadre més senzilla del que es preveia quan va començar el campionat i Rafa Nadal encara no havia quedat eliminat. El rival a les semifinals del tenista escocès -que intentarà convertir-se en el primer britànic que accedeix a la final des que Fred Perry ho va aconseguir l'any 1936- serà el francès Jo-Wilfried Tsonga, que es va desfer de l'alemany Philipp Kohlschreiber.

"Crec que Andy Murray té el nivell necessari per guanyar un Gran Slam i, a més, s'ho mereix", va dir David Ferrer, que va lamentar la mala sort en les pilotes decisives de cada set.

L'altra semifinal del Torneig de Wimbledon la disputaran els dos grans favorits al títol: Novak Djokovic, que va eliminar l'alemany Florian Mayer, i Roger Federer, que es va imposar al rus Mikhail Youzhny. El duel fa olor de final anticipada.

Semifinals femenines

Avui es disputaran les semifinals del quadre femení. D'una banda, Victoria Azarenka s'enfrontarà a Serena Williams amb un lloc a la final en joc. De l'altra, Agnieszka Radwanska jugarà contra Angelique Kerber.

stats