Esports 20/12/2011

Del Nido recorrerà la condemna però seguirà com a president del Sevilla

L'advocat assegura que és innocent "mentre la sentència no sigui ferma"

Efe
2 min

SevillaL'advocat i president del Sevilla, José María del Nido, recorrerà en cassació davant del Tribunal Suprem la sentència que l'ha condemnat a set anys i mig de presó com a cooperador necessari d'un delicte continuat de frau, en el cas Minutas, i seguirà en el seu càrrec "mentre la sentència no sigui ferma".

Així ho ha anunciat avui en una multitudinària roda de premsa en un hotel de Sevilla, on ha insistit que ha sigut condemnat "en primera instància per una sentència de l'audiència de Màlaga que serà recorreguda en cassació", i que "mentre no sigui ferma", segueix "sent innocent dels delictes" pels quals se l'ha condemnat.

Al costat del seu advocat, Pere Apalategui, ha afirmat que no dimitirà com a president, tot i que "el 90 per cent" de la família, tot el seu despatx professional i els amics, li han dit el contrari, però ha assenyalat que no ho farà perquè mai ha "fugit", li donen suport els accionistes majoritaris del club i confia en la seva absolució després del recurs, com li han indicat els seus "assessors jurídics".

"Si digués que ahir em vaig quedar tan normal, mentiria. La bufetada va ser grossa, perquè al meu cap i al dels meus assessors no cabia una condemna, i molt menys a set anys i mig", ha reconegut.

El lletrat ha dit que hauria dimitit si no es "veiés amb forces per recórrer la sentència, aconseguir que sigui absolutòria i seguir al capdavant del club".

Al club valoraven amb els accionistes majoritaris i el consell tres opcions des que va acabar el judici: "Una absolució, una condemna mínima o una condemna greu, com així ha sigut", i ha afegit que es queda perquè creu que té "el suport de la majoria accionarial i la majoria de l'afició".

Ha assenyalat que "el primer que ha valorat el soci 192 del Sevilla FC és si, en la balança de dimitir o no, es perjudicava més o menys l'entitat".

"Quedant-me és veritat que la imatge del club pot veure's afectada, però també entenc que la meva posició de president beneficiarà més la societat", ha recalcat, i ha recordat que "en cinc anys d'instrucció" el balanç de la seva gestió deixa "molt clar que no ha afectat el club".

stats