LLIGA DE CAMPIONS
Esports 28/03/2012

Demetrio Albertini: "Caldria fer un monument a Guardiola"

Estil "A Itàlia s'admira el Barça i molts ja intenten imitar-lo" Ibrahimovic "El sistema tàctic és més important que un jugador, per això no va triomfar"

Toni Padilla
2 min
Demetrio Albertini en una imatge d'arxiu del 2005, quan va jugar amb la samarreta del FC Barcelona.

Demetrio Abertini (Besana in Brianza, 1972) és actualment dirigent de la Federació Italiana de Futbol. Va ser jugador del Barça el 2005 i estrella dels rossoneri del 1988 al 2001.

Quins records li queden de la seva etapa a Barcelona?

Va ser curta, però poder conèixer una institució com el Barça va ser un privilegi. En molts aspectes un club com el Barça i un com el Milan s'assemblen, però també hi ha trets diferencials. La manera de fer del soci del Barça, el pes de La Masia, el compromís amb un estil... Va ser una gran experiència.

El Barça és favorit?

Segurament la major part de la gent ho pensa, i no seré jo qui els faci canviar d'opinió, però és una eliminatòria oberta en què pot passar de tot. Ningú se sorprendria de veure a la final el Milan o el Barça, oi? Tothom sap que el Barça és capaç de guanyar a qualsevol, però el Milan té les seves opcions.

Parlem de dos estils diferents. ¿La diferència seria que el Barça crea escola i és més admirat?

Per jugar com juga el Barça et calen els jugadors del Barça. No pots jugar tan bé si no tens Xavi, Messi i Iniesta. El Barça és excepcional per això, però si Guardiola disposés de Seedorf, Boateng i Aquilani, el seu equip jugaria a l'atac, bé, però seria diferent del Barça. Hi ha un estil per sobre dels jugadors, però els jugadors donen personalitat a un equip. Els dos equips ataquen però parteixen de conceptes diferents. Ara mateix, però, no trobarem enlloc un equip que sigui tan admirat com aquest Barça. Aquí a Itàlia són molts els que admiren el Barça i que, de mica en mica, intenten treballar per imitar-ne molts aspectes. Cal posar la pilota i el talent del jugador al centre del debat. Massa cops l'accent era en un jugador sense pilota.

Què significa Guardiola?

És un tècnic diferent perquè ja va demostrar com a jugador la seva gran implicació amb un club i un estil de futbol, però va ser capaç de venir a un club com el Brescia i ser igual de professional. Guardiola és la clau d'aquest Barça, ell i el seu cos tècnic. Segurament, més que Messi, que no ha fet un salt qualitatiu amb el seu joc fins que no ha treballat amb en Pep. Caldria fer un monument a Guardiola al Camp Nou, perquè la seva feina és increïble.

Va fallar amb Ibrahimovic?

Va intentar fitxar un dels millors davanters del món, però la cosa no va funcionar. Lògicament, es demanen explicacions pel preu i per no haver aconseguit que hi tingui el seu espai un crac mundial, però apostar per Ibra era normal. Si després hi ha un sistema tàctic que fa que Ibra no triomfi, és una altra cosa. Els sistemes s'adapten, mai saps com serà treballar amb un jugadors fins que el tens a l'equip, per molts vídeos que es tinguin. Ibrahimovic és un dels cinc millors jugadors del món, segurament, però no hi va trobar el seu espai. Cap problema. El Barça és feliç sense Ibra i Ibra és feliç sense el Barça.

stats