TENIS
Esports 14/09/2011

Després de l''Irene', Nova York veu passar l'huracà Djokovic

Novak Djokovic va guanyar Nadal en una gran final de l'Open dels EUA i ha entrat en el club selecte de tenistes amb tres Gran Slams en una mateixa temporada, on ja són Federer i Nadal.

Albert Solé
3 min
Novak Djokovic fa un petó al trofeu de guanyador de l'Open dels EUA davant d'una allau de flaixos.

Barcelona.Novak Djokovic ha passat per les pistes de Flushing Meadows com un huracà. Si els primers dies del torneig el pas de l'huracà Irene va fer témer l'inici del Gran Slam de Nova York, tres setmanes després el tenista serbi ha passat i no n'ha deixat ni les engrunes. Dilluns a la matinada va aconseguir una altra victòria de prestigi en guanyar la final de l'Open dels Estats Units en quatre sets a un Rafa Nadal que, tot i que va oferir un tenis excel·lent, no va poder fer res per aturar el tenista que està més en forma del moment. Amb el quart gran de la seva carrera, i el tercer de la temporada, Nole Djokovic ha entrat en un club selecte, el club dels tenistes amb tres Gran Slams en un mateix any. I per demostrar el canvi de rei del tenis actual, el serbi ha derrotat a qui ho va aconseguir l'any passat (Nadal), i en semifinals a qui ja ho ha fet tres cops (Federer).

Aquest 2011 és el seu any, ho sap i ho ha aprofitat. Ha jugat 66 partits de tenis fins ara, i només n'ha perdut dos. De fet, perdre'n només n'ha perdut un, la semifinal de Roland Garros amb Roger Federer, ja que en l'altre, la final del Master 1000 de Cincinnati contra Andy Murray, va retirar-se per uns problemes al braç. Si s'hagués tractat d'un Gran Slam, , però, no hauria tirat la tovallola. Les 64 victòries s'han traduït en més de deu milions d'euros en guanys: títol a Austràlia, Wimbledon i Nova York, a més de cinc Masters 1000 (Indian Wells, Miami, Madrid, Roma i Canadà).

Novak Djokovic sempre havia sigut un jugador excel·lent, però li faltava mentalitat per imposar-se als jugadors importants en les grans cites. Si no tingués l'extrema confiança que té ara, Nole mai li hauria capgirat dos sets en contra a Roger Federer en les semifinals, ni en el cinquè set hauria salvat dues pilotes de partit del suís. De fet, després de salvar la primera d'aquestes pilotes de partit, es va girar cap al públic amb els braços oberts reclamant una ovació. Una de les excentricitats del tenista serbi que van descentrar del tot Federer, que va acabar sucumbint. També és cert que Nole ja no té tantes sortides de to com abans, quan possiblement li jugaven més en contra que a favor.

Una final espectacular

I després d'haver fet aquesta exhibició física contra l'home que ha dominat el tenis de la primera meitat de segle XXI li tocava un altre os dur de rosegar, Rafa Nadal. Djokovic l'havia guanyat en totes les finals anteriors aquest 2011 i li tenia la moral menjada, però el manacorí havia arribat a la final molt fort. Tot just començar ja li va trencar el servei al serbi, un aparent bon presagi, però després del 2-0 inicial, Djokovic va contraatacar amb un 6-2 inapel·lable. Però Nadal va tornar a trencar-li el servei en el primer joc del segon set, i una altre cop el serbi capgirava un 2-0. Pocs jugadors al món són capaços de fer-li això a Nadal, però Djokovic creu en ell més que ningú, i físicament està per sobre de la resta, amb diferència. Ni l'excel·lent tercer set de l'exnúmero 1 del món, en què el va guanyar al tie break, va fer tremolar el pols a Nole, que va atropellar Nadal en el quart i definitiu set (6-2, 6-4, 6-7 i 6-1).

El 2011 de Djokovic és per emmarcar, i encara no ha acabat. El serbi, però, el 2012 tindrà el mateix problema que Nadal enguany: haurà de defensar molts punts per mantenir el nivell. Però a Nole Djokovic li encanten els reptes.

stats