Esports 02/08/2012

Desqualificades vuit jugadores de bàdminton per arreglar partits

Jordi Mestre
1 min

BARCELONA.El comitè disciplinari de la Federació Internacional de Bàdminton (BWF) va decidir desqualificar vuit jugadores per haver pactat el resultat de diversos partits. Les parelles de dobles de la Xina, Corea del Sud i Indonèsia van ser acusades de "no posar en pràctica tot el seu esforç per guanyar " i de "comportar-se d'una manera clarament abusiva en detriment de l'esport" en els duels de vuitens de final del torneig femení amb l'objectiu d'aconseguir una eliminatòria més favorable a la següent ronda.

La sospita es va iniciar en el partit que van disputar les xineses Yu Yang i Wang Xiaoli contra les sud-coreanes Hung Kyung-eun i Kim Ha-na. El duel es va acabar amb un contundent 14-21 i 11-21 a favor de les segones, però el públic va sospitar que alguna cosa anava malament quan les dues parelles van començar a fallar reiteradament. L'àrbitre va aturar el partit a la meitat del primer set per demanar a les jugadores que es prenguessin amb seriositat el matx.

L'entrenador sud-coreà, Sung Han-kook, va declarar sobre l'incident que "les xineses van començar tot això perquè no volien jugar entre elles a les semifinals". La Federació Xinesa de Bàdminton, no obstant, va assegurar que respecta plenament la decisió del comitè disciplinari. Segons el comunicat emès per les autoritats esportives xineses, "el comportament de les jugadores desqualificades viola l'ideal olímpic i l'esperit de competició justa".

L'equip indi de bàdminton també ha presentat una queixa formal contra l'equip japonès per un incident similar en un partit contra Taiwan. De moment, la BWF ha rebutjat la protesta i no ha desqualificat la parella japonesa.

stats