Esports 30/05/2012

Detenen dos exfutbolistes hongaresos lligats a la trama de compra de partits i frau en les apostes de futbol a Itàlia

De moment ja són cinc els hongaresos investigats per la fiscalia de Cremona (Itàlia), presumptament relacionats amb l'escàndol a la lliga italiana de futbol

Efe
2 min

BudapestLa policia hongaresa ha detingut dos exfutbolistes del país que estarien presumptament relacionats amb l'escàndol a la lliga italiana de futbol, en què s'investiga la suposada compra de partits i frau en les apostes.

Segons informa aquest dimecres la premsa esportiva local, els dos exjugadors del MTK i del ZTE formaven part, suposadament, d'un grup de cinc persones que tenia relació directa amb el possible cap de la trama, el ciutadà de Singapur Eng Tan Seet, segons el diari esportiu 'Nemzeti Sport'.

Amb aquestes dues detencions ja són cinc els hongaresos investigats per la fiscalia de Cremona (Itàlia).

Els investigadors creuen que la suposada trama, amb ramificacions a l'estranger, va condicionar - o va intentar fer-ho - durant diversos mesos i fins la temporada passada els resultats d'alguns partits del futbol italià per aconseguir beneficis a través de les apostes.

Els dos hongaresos, István Borgulya i László Strasser, podrien estar implicats en l'arranjament del partit disputat entre Lecce i Lazio el 22 de maig del 2011 (2-2). Segons el diari 'Nemzeti', "alguns directors de diferents clubs" haurien pagat uns 600.000 euros per condicionar el resultat i haurien apostat dos milions d'euros en una casa d'apostes asiàtiques.

L'escàndol a la lliga italiana de futbol va sortit a la llum el juny passat, quan la fiscalia de Cremona va ordenar la detenció de 16 persones. Des de llavors, ja són més de quaranta les persones detingudes en relació a la trama fraudulenta.

Dilluns passat la policia italiana va detenir, entre altres, el futbolista del Lazio Stefano Mauri i l'exjugador del Gènova Omar Milanetto. El primer ministre italià, Mario Monti, va dir aquest dimarts que veuria bé "suspendre 2 o 3 anys" la lliga de futbol professional a Itàlia, arran dels nous escàndols que han aflorat els darrers dies.

stats