Esports 20/08/2012

Diego Alves dóna un punt al València i en pren dos al Madrid

David R. Jover

De deu partits com el d'ahir el Madrid en guanyaria nou. Però ahir no va tocar i el València va començar la Lliga sumant un punt al Santiago Bernabéu. Gràcies a un jugador en especial: Diego Alves. El porter brasiler, sobretot en el segon temps, va demostrar tot el seu potencial traient pilotes impossibles a Higuaín i Benzema. A Ronaldo, desaparegut, no va fer falta.

En el primer temps el Madrid va anar de més a menys. Va sortir com un tro, atacant i empetitint el rival, i va mossegar molt en els primers minuts de partit. Això li va servir per marcar el primer gol al minut 10. Gonzalo Higuaín va rebre una assistència de Di Maria i va avançar fins a dins de l'àrea, on va batre Diego Alves a la tercera oportunitat que va tenir, perquè les dues primeres les va salvar el porter brasiler de manera acrobàtica.

Però a partir del minut 20 el València es va despertar. Els homes de Pellegrino van començar a sentir-se còmodes i la parella argentina Gago-Tino Costa va fer jugar els seus nodrint de pilotes Guardado i Feghouli, que van començar a crear perill buscant Jonás i Soldado en punta.

Al minut 29, Feghouli primer i Soldado després, van obligar Casillas a lluir-s'hi, tot i que la jugada va ser invalidada per fora de joc. El perill es va començar a ensumar a l'àrea del Madrid i finalment el València va donar el seu primer cop.

Gol i ensurt

Al minut 41 el València va empatar. L'1-1 el va fer Jonás Gutiérrez rematant de cap una centrada mil·limetrada de Tino Costa. L'argentí la va posar suau al cor de l'àrea petita i Jonás es va avançar a tothom.

A més del gol, el Madrid va rebre un altre cop físic. Casillas i Pepe, a l'hora de refusar, van picar de cap i tots dos van acabar estesos a terra. El porter madrileny va quedar molt tocat, desorientat, però va poder seguir al terreny de joc en el segon temps. Qui va resultar més afectat, tot i que en principi no ho va semblar, va ser Pepe.

Al central lusità li van col·locar un embenat al cap després del cop rebut a la cella, però Mourinho va decidir canviar-lo al descans en no veure'l en condicions. El valencià Raúl Albiol el va substituir, però no va tenir gaire incidència en el partit.

Control total

En el segon temps, el que es va intuir del València en el primer temps es va apagar. El partit es va convertir en un assetjament sobre la porteria d'un Diego Alves que en va aturar més de dos i més de tres de ben clares. Del minut 60 al 70 els blancs van tenir diverses ocasions per sentenciar i Benzema i Higuaín van intentar-ho en repetides ocasions, però sense èxit.

Pellegrino va voler oxigenar l'equip i va fer entrar el menut Piatti per aprofitar les possibles contres de l'equip. Però va ser una missió gairebé impossible, perquè el Madrid va tenir el control total del partit i es va merèixer el premi del gol, que no va arribar mai.

Els xe van veure passar els minuts i l'empat va ser una realitat. Pellegrino, doncs, va celebrar el seu debut oficial a la banqueta valencianista amb un punt. Diego Alves i el València van prendre dos punts al Madrid.