OPEN D'AUSTRÀLIA
Esports 30/01/2011

Djokovic acaba amb Murray en tres sets (6-4, 6-2, 6-3) i s'emporta la seva segona corona a Austràlia

El serbi no va facilitar cap opció al tenista escocès, que es va mostrar incòmode al llarg de tot el partit degut al ritme infernal del campió

Oriol March
2 min

BarcelonaEn una final sense gaire història, en part pel ritme que ha imposat el guanyador, el serbi Novak Djokovic ha aconseguit aquest matí el segon Open d'Austràlia de la seva carrera. S'ha desfet en tres sets (6-4, 6-2, 6-3) de l'escocès Andy Murray, que no ha aconseguit donar resposta a les envestides del jugador balcànic. Sempre centrat i molt agressiu en els moments determinants, Djokovic ha invalidat els intents de remuntar de l'escocès, que tampoc han estat gaire intensos.

D'aquest manera, el serbi allarga la bona ratxa que l'acompanya des del final de la temporada passada, en què va liderar l'equip de Copa Davis del seu país cap al primer títol de la seva història en la competició. Gairebé sense haver fet vacances, per aprofitar l'inèrcia positiva, Djokovic ha estat capaç d'imposar un ritme que, al llarg del primer Grand Slam de la temporada, ningú ha estat capaç de seguir. Ni tan sols Roger Federer, de qui es va desfer en tres sets a les semifinals.

El partit, com sempre passa en les grans ocasions, ha començat tímid, amb els dos jugadors provant-se. Fins al 5-4 cap dels dos ha gaudit d'opcions per trencar el servei de l'altre, i en el moment just el serbi ha aconseguit doblegar Murray per endur-se el primer set (6-4). La inseguretat de l'escocès en els moments clau i, molt especialment, als inicis del segon set, han servit per impulsar Djokovic cap a un avantatge molt difícil de superar. El serbi ha arribat a diposar d'un 5-0 al segon set, i a pesar de la reacció de Murray (5-2), no ha perdut la calma i ha seguit endavant per finiquitar el segon parcial (6-3).

El tercer set ha registrat més altisonàncies i trencaments de servei més alternàncies al marcador. Hi ha hagut un moment en què Djokovic s'ha disparat (3-1), moment seguit per l'única etapa en què Murray ha destapat el pot de les seves essències per empatar a 3. Però aquí s'ha quedat, ja que el serbi ha fet une sprint final per trencar el seu servei i posar-se 5-3 per tancar el partit. Amb algun dubte propi dels nervis del moment, Djokovic ha aconseguit tancar el partit, ajudat en part pels errors –poc habituals, tot s'ha de sir– de l'escocès. Així doncs, segona corona pel serbi a Austràlia i Murray que segueix gafat a les finals de Grand Slam. L'any passat ja va perdre a Austràlia contra Federer i aquest any Djokovic li ha barrat el pas en la mateixa ronda.

stats