EUROCOPA 2012
Esports 29/06/2012

Balotelli classifica Itàlia per a la final

Nuria García
Marchisio i De Rossi feliciten Mario Balotelli després d'haver marcat el segon gol contra Alemanya.

BARCELONAItàlia va aconseguir ahir classificar-se per a la final de l'Eurocopa d'aquest diumenge després de superar Alemanya amb dos gols de Mario Balotelli. El davanter del Manchester City, que només havia vist porta en una ocasió en tot el torneig, va aconseguir dos golassos i va fer inútils els intents de Manuel Neuer, el porter alemany, d'evitar que la pilota acabés dins la xarxa.

Així doncs, Itàlia serà el rival d'Espanya en la final de diumenge (20.45 hores). A més, de retruc, amb el bitllet per a la final, la selecció italiana també aconsegueix classificar-se per a la Copa Confederacions del 2013, ja que el seu rival a la final de l'Eurocopa, el combinat de Vicente del Bosque, ja va aconseguir una plaça per haver guanyat el Mundial l'any 2010.

Tot i que Alemanya va ser la primera que va avisar, amb una rematada de Hummels (minut 5) i una centrada de Boateng que Barzagli va estar a punt de ficar dins la seva porteria després d'un rebot (minut 11), la maquinària italiana va començar a funcionar i Mario Balotelli va despertar. Cassano va treure la seva màgia per superar Hummels i fer una gran centrada que va ser mig gol. La pilota va arribar al cap de Balotelli, que amb una gran rematada va avançar Itàlia en el marcador (minut 20). La reacció alemanya va arribar amb un xut llunyà i potent del madridista Khedira, que va fer lluir Buffon (minut 34), però, tot just dos minuts més tard, Balotelli va rebre una passada llarga de Montolivo i va superar Neuer amb un xut potent i col·locat. Dos gols espectaculars de l'italià, que va retirar-se amb molèsties -el va substituir Di Natale- abans de ser felicitat pel seu entrenador i els seus companys de la banqueta.

Al segon temps Alemanya va reaccionar. Löw va moure la banqueta al descans per mirar de reactivar l'atac del seu equip i va donar entrada a Klose i Reus. Amb aquests jugadors sobre la gespa els alemanys es van apropar molt més a la porteria de Buffon. Va ser precisament Reus qui va estavellar una falta directa al travesser (minut 61). Itàlia va defensar-se de manera ordenada i pacient, sense prendre gaires riscos i apropant-se a la porteria de Neuer amb perilloses contres. Així, Di Natale en dues ocasions i Marchisio van tenir a les seves botes el 3-0.

Tot i això, en el temps afegit, Özil va transformar un penal (minut 91) per mans de Balzaretti dins l'àrea. Tot i que massa tard, va donar alè als alemanys, que van acabar el partit abocats a l'atac, on també es va afegir, a la desesperada, el porter Neuer.