LA LLUITA PER EUROPA
Esports 18/04/2011

Dos regals i dos punts que s'escapen

Natalia Arroyo
2 min
Osvaldo condueix davant l'oposició de Filipe Luis. L'italoargentí, de mica en mica, recupera la seva millor forma i ahir va tornar a ser decisiu amb dos gols.

Cornellà.Només la innocència en dues accions puntuals va evitar ahir que l'Espanyol s'endugués una merescuda victòria contra l'Atlètic de Madrid. Els periquitos van recuperar la seva versió més agressiva, més intensa, per demostrar que volen entrar a Europa.

Encara no s'havia posat tothom a lloc quan l'Atlètic ja manava en el marcador amb un gol sense esforç al minut 2. En una acció desafortunada a dins de l'àrea entre Kameni i Galán, Koke va trobar-se un refús regalat per fer el 0-1. Això va permetre als matalassers jugar esperant el contraatac, renunciant a la pilota i entregant-se al talent del Kun, la velocitat de Reyes i el físic de Costa.

Verdú i el do de la ubiqüitat

L'Espanyol va posar-se en mans de Verdú. El barceloní va exercir de líder absolut. Fins i tot massa. Ell va haver d'iniciar les jugades, baixar a rebre a la zona dels centrals, construir-les més enllà del mig del camp i, en molts casos, finalitzar-les. A l'equip li van faltar peces per connectar millor Verdú, que poques vegades va trobar la paret que volia o el desmarcatge que imaginava dels seus companys. En la primera ocasió en què tot va quadrar, ajustat al temps i l'espai que volia el mag Verdú, Osvaldo va fer l'empat.

L'1-1 era injust. L'Espanyol es mereixia més. Superat per un inici accelerat i un gol cruel, va saber créixer amb el marcador en contra, explotant la capacitat aèria d'un Iván Alonso molt guerrer per proposar un joc més directe, buscant les segones jugades i la velocitat a l'espai i per bandes. L'Atlètic va deixar-se dominar, conscient del seu potencial ofensiu, que li permet viure recollit per desplegar-se en tres tocs.

La segona meitat va començar com la primera: amb un regal involuntari de l'Espanyol. Callejón lluitava per evitar que una pilota sortís per la línia de banda i va cedir enrere, sense mirar. Allà hi havia, dormisquejant, el Kun, que no va desaprofitar l'assistència i va fer l'1-2. Un altre gol sense esforç per als matalassers. Però a diferència del primer temps, els visitants no van recular. L'Espanyol, esperonat per una afició entregada, un inspirat Osvaldo i el retorn de Javi Márquez, va tornar a empatar el matx a falta de mitja hora. Pochettino va fer canvis atrevits i l'equip, sentint-se fort i tutejant l'Atlètic amb la pilota i l'avançament de línies, va vorejar la remuntada, però li va faltar encert. El punt es queda curt pels mèrits locals. Recuperada la millor versió de l'equip, torna a ser viu el somni europeu.

stats