PRIMERA DIVISIÓ
Esports 20/03/2011

Dotze anys després, la malastrugança continua

El Reial Madrid va tornar a guanyar al Vicente Calderón i ja suma dotze temporades sense perdre-hi. Ronaldo va forçar i va haver de retirar-se a la segona part amb evidents gestos de dolor.

Adrià Soldevila
3 min
Karim Benzema, en ratxa golejadora, va fer el primer gol del partit en una bonica jugada personal.

Barcelona.L'Atlètic de Madrid segueix amb la malastrugança en els partits contra el seu rival local, el Reial Madrid. Els de Quique Sánchez Flores no van poder superar els blancs, un cop més, i ja sumen dotze temporades sense aconseguir la victòria al Vicente Calderón en partit de Lliga contra l'equip merengue. Com la temporada passada, els locals van posar emoció a falta de cinc minuts per al final del partit, però finalment van caure derrotats.

El partit no va poder començar millor per als blancs. Una passada en profunditat de l'alemany Khedira va ser aprofitada per Karim Benzema, que va picar la pilota per sobre De Gea per fer el primer gol del Reial Madrid. Benzema, amb aquest gol, ja en suma 10 en els últims 8 partits, i reivindica així la seva titularitat des de l'arribada d'Emmanuel Adebayor. A partir del primer gol, l'Atlètic es va llançar a l'atac i es va bolcar sobre l'àrea madridista, però un encertadíssim Casillas va evitar en més de 5 ocasions el gol de l'empat matalasser. I quan l'Atlètic de Madrid estava practicant el seu millor futbol i creava ocasions sobre la porteria visitant, va arribar el segon gol madridista. Una bona jugada de Marcelo per l'esquerra va acabar amb l'assistència del brasiler a l'arribada d'Özil des del darrere, que sense pensar-s'ho dues vegades va colpejar la pilota amb classe i va aconseguir el segon.

Amb aquest marcador es va arribar al descans del partit, amb un Atlètic de Madrid fastiguejat per la bona primera part, ofensivament parlant, i per les clares ocasions no aprofitades davant Casillas. Fins i tot, els matalassers van reclamar un penal sobre el Kun Agüero, però l'àrbitre Teixeira Vitienes va decidir ensenyar targeta groga a l'argentí perquè va entendre que Agüero va intentar enganyar-lo.

L'Atlètic es desperta tard

En una segona part per oblidar, l'Atlètic de Madrid va intentar buscar el gol que l'apropés a l'empat amb més empenta que cap i va crear molt poc perill sobre la porteria d'Iker Casillas. Els locals van entrar a l'àrea madridista amb insistència, però sense aconseguir que l'última passada arribés als peus o al cap d'un company, fins al minut 40 de la segona part, quan una jugada en què la pilota va arribar als peus del Kun Agüero va acabar amb la rematada de l'argentí al fons de la xarxa, sense que el porter blanc pogués evitar-ho, encara que va tocar amb la punta dels dits l'esfèric.

En els minuts finals, l'Atlètic de Madrid no va poder arribar a l'àrea blanca, ans al contrari, el Reial Madrid va poder marcar el tercer just després del gol d'Agüero, amb un contraatac que Emmanuel Adebayor va desaprofitar, en encarar sol la porteria de De Gea i xutar fluix al cos del porter local.

Després de 3 minuts de temps afegit i una arribada de l'Atlètic a falta de 7 segons per al final, amb un cop de cap de Diego Costa que va atrapar Casillas, l'àrbitre va xiular el final del partit i el Reial Madrid va poder sumar els tres punts i seguir amb la ratxa de dotze temporades sense perdre al Vicente Calderón.

Ronaldo torna a forçar

Al minut 72 de partit, Cristiano Ronaldo va ser substituït per l'argentí Di María, després de jugar el segon partit consecutiu tocat. Contra l'Olympique de Lió, José Mourinho ja va posar en risc la seva estrella, i el va fer jugar més de 50 minuts a ple rendiment. Ahir, al Calderón, el tècnic va tornar a forçar el seu compatriota, i el va haver de substituir abans del final del partit, amb molèsties a la cama. El jugador portuguès va veure els últims minuts del partit des de la banqueta, amb evidents gestos de dolor.

El mateix portuguès, en ser substituït, va dedicar diversos gestos a l'afició del Vicente Calderón, fet a què ens té acostumats per les seves contínues provocacions.

stats