Esports 25/07/2012

El nou Dream Team supera la prova del Palau Sant Jordi

à.g. / D.r.j.
2 min
Pau Gasol intenta evitar la cistella de Melo Anthony durant el partit jugat al Palau Sant Jordi.

BARCELONAFa quatre anys la selecció dels Estats Units es va imposar a l'espanyola per 117-108 en la final dels Jocs Olímpics de Pequín. El combinat que lidera Pau Gasol vol revenja i aspira a prendre-li la medalla d'or en la pròxima cita de Londres. De moment, ahir ja li va donar un ensurt important en el partit de preparació jugat al Palau Sant Jordi de Barcelona, un enfrontament que va acabar amb victòria del combinat nord-americà (xx-xx).

Un altre dels protagonistes del partit va ser Joan Carles Navarro, que va disputar el partit número 200 amb la selecció espanyola i que va rebre un homenatge abans de l'enfrontament. L'escorta del Barça Regal i l'aler pivot dels Lakers resumeixen millor que ningú el caràcter competitiu, gens conformista, de la generació del 80. No accepten que ningú els doni per perdedors i això s'encomana.

La selecció dels Estats Units va començar el partit contra Espanya de la mateixa manera que ho va fer diumenge contra l'Argentina, amb un triple. La resposta que es va trobar al davant va ser molt diferent, i tot seguit va encaixar un parcial de 0-10. De fet, el combinat nord-americà va arribar a perdre per nou punts de diferència, en un primer quart en què Serge Ibaka va jugar a un nivell sensacional. El pivot dels Oklahoma City Thunder va aprofitar la baixa de Marc Gasol per reivindicar-se i va anotar 16 punts en una primera meitat gairebé perfecta en què va encistellar 8 dels 9 tirs que va intentar.

No va ser l'únic jugador inspirat dels dos primers quarts, ja que Melo Anthony va arribar al descans amb 23 punts anotats (5 triples). Gràcies a ell, la selecció dels Estats Units va aconseguir el control d'un partit que va arribar a guanyar per 13 punts de diferència. Quan els seus jugadors no es posen a discutir amb els àrbitres i s'enrecorden de defensar, el combinat nord-americà no té rival sobre una pista de bàsquet. Per físic, per talent i per molts altres factors.

Els aficionats que van anar al Palau Sant Jordi (ahir van ser 16.200) s'ho van passar d'allò més bé amb el partit i amb tot el que el va acompanyar. Ara una esmaixada de Kobe Bryant, ara una actuació musical en directe. Ara un tap de Serge Ibaka, ara un homenatge a Chris Mullin, David Robinson i Clyde Drexler, tres integrants de l'original Dream Team que va guanyar la medalla d'or als Jocs Olímpics de Barcelona 92. L'ambient desenfadat amb què es va viure el partit semblava més un enfrontament de la NBA que un de l'Eurolliga. Més espectacle, menys tàctica.

Tot i això, tot i aquest embolcall d'exhibició, els dos equips van buscar la victòria en una segona meitat en què la selecció dels Estats Units va sortir més concentrada i menys disposada a regalar cistelles. La gran diferència d'un equip com el que entrena Mike Krzyewski és que disposa de jugadors com Kevin Durant i LeBron James, amb una capacitat ofensiva superior a la que qualsevol rival pot combatre.

La selecció espanyola es va veure 15 punts per sota a 15 minuts del final d'un partit que va competir, tal com Sergio Scariolo exigeix, fins al final, cosa que van agrair tots els espectadors.

stats