Esports 25/05/2011

ERC es queda sol al Congrés defensant que els esportistes puguin rebutjar la selecció espanyola

ERC ha presentat aquesta proposició no de llei que s'ha discutit a la comissió d'educació per "suprimir l'obligació dels esportistes federats d'assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals"

Miquel Codolar
1 min

MadridLa comissió d'educació del Congrés ha debatut aquesta tarda a petició d'ERC l'obligatorietat dels futbolistes de jugar amb la selecció espanyola. La proposició no de llei proposada insta al govern espanyol a "modificar l'article 47, apartat primer, de la llei 10/1990, del 15 d'octubre, de l'esport, amb la finalitat de suprimir l'obligació dels esportistes federats d'assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals per a la participació en competicions de caràcter internacional, o per a la seva preparació". Cap grup ha donat suport a la proposició no de llei d'ERC.

El diputat d'ERC, Joan Tardà, ha defensat la llei catalana de l'Esport perquè dóna totes les facilitats a l'esportista perquè pugui decidir si vol participar o no a les convocatòries de les seleccions catalanes. La diputada de CiU, Montserrat Surroca, ha considerat "lloable" que la voluntat de l'esportista ha de primar, però ha recordat que hi ha treballa avançats de la futura llei estatal de l'esport i és allà on s'ha de debatre aquesta assumpte, i ha anunciat la seva abstenció. El PP ha dit que a la subcomissió de l'esport ja es va tractar aquest assumpte. El PSOE ha argumentat que tots els seleccionats "salten de goig" quan els convoquen a la selecció espanyola.

stats